Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Alžběta II. bude pošesté prababičkou: Od koho se dočká dalšího pravnoučete?

2. prosince 2016 | 07:52

Sestřenice Williama a Harryho Zara Phillips (35) čeká druhé dítě s manželem Mikem Tindallem (38). Pro Alžbětu to tak bude už šesté pravnouče!

Kate a William neočekávají příchod třetího potomka, alespoň zatím ne! Ale Williamova sestřenice Zara Phillips (35) se stane už dvojnásobnou matkou. Je dcerou princezny Anny (66), která je jedinou dcerou Alžběty II. (90). Zara po své matce sice zdědila královskou krev, ale nikoliv titul. Ten totiž získají jen dcery mužských královských potomků.

Zara Phillips
Autor: Profimedia.cz

Manžel Zary Mike je bývalým rugbyovým hráčem a dvojice se potkala v roce 2003. Zasnoubili se až o sedm let později a v roce 2011 si řekli ano. Pár má spolu už skoro tříletou dceru Miu. 

Otcem Zary je Mark Phillips, který na olympiádě v Mnichově v roce 1972 vyhrál zlatou medaili v jezdectví. Zara kráčí v jeho šlépějích, lásku ke koním a k jezdectví zdědila po něm. Na olympiádě v Londýně před čtyřmi lety ve stejné disciplíně získala stříbro.

Zařin bratr Petr Phillips má dvě dcerky: Islu a Savannah. A tak po připočtení dětí Williama a Kate se na jaře stane Alžběta II. šestinásobnou prababičkou!

Video se připravuje ...
Zara Phillips s manželem na focení pro australský Women´s Weekly • VIDEO: Youtube.com/TheAustralianWomen´sWeekly/BPŽ

 

Autor: luh