Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Brad a Angelina se rozvádějí! Jaký byl příběh jejich lásky a na čem ztroskotala?

Angelina Jolie a Brad Pitt se rozvádějí!
20. září 2016 | 18:00

Drby posledních pár měsíců se dnešním dnem potvrdily. Brad Pitt a Angelina Jolie, označovaní také jako nejkrásnější pár Hollywoodu, se po dvou letech manželství a dvanácti letech vztahu rozvádějí. Jejich láska přitom připomínala příběh z milostného románu.

Předtím než se Brad Pitt v roce 2004 potkal během natáčení filmu Pan a paní Smithovi s neodolatelnou Angelinou Jolie, byl šťastně ženatý s hvězdou seriálu Přátelé Jennifer Aniston a nic nenaznačovalo to, že by se tento sladký pár kdy mohl rozejít. Během natáčení to ale mezi Bradem a Angelinou zajiskřilo, a manželství s Jennifer se tak začalo blížit konci.

O rok později už bylo manželství Brada a Jennifer u konce, ale vztah mezi ním a Angelinou ještě nebyl oficiálně známý. Když ale do médií pronikly snímky z keňské pláže, na kterých vesele dováděli Brad, Angelina a její syn Maddox, nezůstal už nikdo na pochybách.

Rodina se rozrůstá

Už v polovině roku 2005 odlétá Angelina do Etiopie adoptovat svou dceru: v té době půlroční Zaharu Marley. A nedoprovází ji nikdo jiný než právě charizmatický herec, který si následně obě děti osvojuje.

Není divu, že v lednu 2006 Angelina oficiálně potvrzuje své těhotenství. V květnu se krásnému páru narodila holčička Shiloh Nouvel. Herečka porodila v Namibii, kde zrovna trávila čas humanitární prací se svým partnerem. Celý svět tehdy čekal na první fotografie malé holčičky, ale pár si dával na čas. Nakonec obrázky prodali britskému časopisu Hello! za čtyři miliony dolarů. Vydělané peníze pak věnovali na charitu.

Rok 2007 byl plný změn, ať už těch pozitivních či negativních. Ihned na začátku roku zemřela Angelině matka. Už dva měsíce po její smrti ale do rodiny přibyl další přírůstek: chlapeček z vietnamského sirotčince Pax Thien.

Ani čtyři děti ale nebyly v případě "Brangeliny" finálním číslem. V červenci roku 2008 potvrdila herečka zvěsti o svém dalším těhotenství a porodila dvojčátka: syna Knoxe Leona a dceru Vivienne Marcheline.

A co takhle svatba?

V roce 2009 zlé jazyky tvrdily, že dokonalý pár Brangelina je v koncích a že se herci spolu brzy rozejdou. Angelina s Bradem si z toho ale nic nedělali. Angelina tvrzení o rozchodu vyvrátila v pořadu Good Morning America!, kde se nechala slyšet, že její děti – a Brad – jsou pro ni to nejdůležitější v životě.

Celosvětová média se tak nezačala zajímat o nic jiného než o to, kdy do toho dokonalý pár konečně praští. Ovšem navzdory tomu, že už společně vychovávali šest dětí, nechávaly je tyto otázky naprosto chladnými. Až do roku 2012, kdy na veřejnost pronikly oficiální zprávy o jejich zasnoubení.

Těžké časy

Svatba ale nakonec musela chvíli počkat, protože přišel zlomový rok 2013. Právě v tomto roce zemřela Angelinina teta na rakovinu prsu a herečce lékaři předpověděli, že i ona má 87% možnost onemocnět. Angelina dostala strach, pomyslela na svých šest dětí a raději preventivně podstoupila mastektomii obou prsou. Tímto svým rozhodnutím ovlivnila spousty dalších žen, které se rozhodly podstoupit stejný zákrok.

Utajená veselka

Své ano si krásný herecký pár konečně řekl na francouzském zámku Miravel, který vlastní. Obřadu se zúčastnili jen nejbližší přátelé. A samozřejmě děti. Dcerky Zahara a Vivienne před Angelinou sypaly na zem okvětní lístky. Hollywoodskou herečku pak k oltáři dovedli synové Maddox a Pax. Dcera Shiloh a syn Knox poté rodičům přinesli prstýnky. Obřad byl velmi romantický a Angelina byla dojatá.

Kde se stala chyba?

Už v březnu letošního roku se ale začaly objevovat zvěsti o tom, že manželství Brada a Angeliny je v troskách. Důvodem prý byla sexy chůva jejich dětí, na kterou údajně Angelina až paranoidně žárlila. I přestože se tuto krizi nakonec podařilo zažehnat, trhlina v jejich lásce zůstala a začala se zvětšovat.

V červnu se pak objevily další spekulace o tom, že si Brad Pitt koupil luxusní vilu na Mallorce, do které se hodlá nastěhovat bez své ženy. Angelina navíc začíná nesmírně žárlit na jeho hereckou kolegyni Marion Cotillard, o které se šušká, že se do ní Brad během natáčení zakoukal. A že prý prožívají spolu milostný románek... Neudělal by tak tedy Angelině nic jiného, než co před lety udělal Jennifer Aniston.

Faktem je, že v pondělí 19. září 2016 učinila Angelina Jolie radikální krok a podala žádost o rozvod. Informoval o tom web TMZ s tím, že známé herečce a režisérce už lezla na nervy Pittova konzumace trávy i alkoholu. Údajně se začínala obávat, že má její manžel nějaké problémy se vztekem, a chtěla ochránit jejich ratolesti. Právě proto chce všech šest získat výhradně do své péče. Jaké jsou ale opravdové důvody rozpadu jejich vztahu, se můžeme zatím jen domnívat.

Autor: Brigita Zemen