Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Proč dal seriál První republika tolik zabrat a na co ještě se můžete těšit?

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič
1. dubna 2016 | 13:00

Česká televize představila nové projekty, na které se můžete těšit. Mnozí z vás se jistě těší na seriál První republika, který si dal na čas s druhou řadou, ale dobrá zpráva je, že bude. Nové díly se začnou točit v listopadu, ale nebojte se, Česká televize toho pro vás má mnohem víc.

Režisér Radim Špaček představil hned dva své nové projekty. Jedním je kriminální minisérie Svět pod hlavou, který je inspirovaný britským seriálem Life on Mars. Hlavním hrdinou je policista Filip Marvan, který se dostane do roku 1982 a neví, jak se dostat zpět. Je stále policistou, ale musí se sžít s novou realitou. Zpočátku se mu to líbí, ale postupně potřebuje najít cestu nazpátek. Dámy jistě potěší herecké obsazení. V hlavní roli se totiž objeví Václav Neužil a Ivan Trojan.

Radim Špaček se režijně podílí i na dokumentárním seriálu Příběhy 20. století, který odkrývá dramatické osudy a příběhy lidí v době husákovské normalizace. Co se dokumentů týče, můžete se těšit také na cyklus Modrá krev o české šlechtě nebo dokument Zátopek, který režíroval David Ondříček. Alžběta Plívová, tisková mluvčí České televize, se speciálně na tento dokument velice těší, protože věří, že jí dodá motivaci k běhání. Také se těší na projekt Most Jana Prušinovského a Petra Kolečka, jenž se má humorně dotýkat našeho strachu ze všeho, co je odlišné.