Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

První republika: Zatkne Vojta Marii, nebo dá přednost rodině?

Video se připravuje ...
Ukázka z nového dílu, řešení finanční situace rodiny
VIDEO: Česká televize
1. prosince 2017 | 06:00

Marie by chtěla, aby Jaroslav řekl všechno také Ireně, která se snaží otci pomáhat, co to jen jde. Ten stále zlehčuje finanční situaci firmy, ale ve skutečnosti je situace kritická. Policie je neúnavná a shání stopy, Marie už je jen krůček od toho, aby se dostala do vězení.

Irenino nové závodní auto není takové, jaké si představovala. Švejda se vypařil, a tak není nikdo, kdo by jí pomohl – přece jen je to nejlepší mechanik. Lippi možná ví, kde je, ale nechce Ireně pomoci. Irena nechápe proč. Přece to byl on, kdo jí k novému autu pomohl. Pátrá po příčinách a zjišťuje, že vše kolem nepojízdného auta je jenom zástěrka neveřejných obchodních dohod mezi jejím otcem Jaroslavem a Hansem von Lippim.

Kryštof, který už zná celou pravdu, se snaží Marii a Jaroslava přesvědčit, aby šli na policii a všechno jim vysvětlili. Policie se jen tak nevzdává a tvrdohlavě pátrá dál. Vojta zvažuje zatčení Marie, ale uvědomuje si, že důkazy proti ní a spravedlnost můžou rozvrátit vše, co v rodině Valentů začínalo konečně fungovat: vzájemný respekt a pomalu rostoucí důvěru.