Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

První republika: Marie konečně vyzradí své tajemství

Video se připravuje ...
VIDEO: Česká televize
3. listopadu 2017 | 06:00

Klouda je mrtev a Mlčoch musí vyšetřit jeho vraždu. I když byl Klouda gauner a na svědomí měl několik lidských životů, jde o spravedlnost – a ta musí být. Freddy si mnoho nepamatuje, a při výslechu tak nepřinese mnoho nového. Ukáže se však, že Marie ví víc než kdokoli jiný!

Freddy si pamatoval jen to, že viděl Jaroslavův kabát, policii o tom ale neřekl a ví to jen Jaroslav a Marie. Ta začne být nervózní a chce, aby se kabát spálil. Jaroslav ovšem ví, že na místě činu nebyl. Pokud ho měl na sobě někdo jiný, bude to jeho odpovědnost. Ví Marie více než on? Marie mlčí, nemá slov, ale ví, že když tajemství neřekne Jaroslavovi, tak už nikomu.

Marie mu své tajemství prozradí a Jaroslav je doslova v šoku, neví, jestli má mít vztek, nebo být rád – přece jen je teď o krok napřed před policií. Tu zajímá také pistole, která byla viděna jak u Jaroslava, tak u Freddyho. Jelikož Klouda zemřel na střelné zranění, potřebuje policie prošetřit i jejich zbraň. Jaroslav tvrdí, že ji hodil do řeky, aby doma neohrožovala děti. Má ji však doma a jeden náboj v ní chybí – kdo a na koho ho vystřelil?