Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Neuvěřitelné proměny hvězdy seriálů: Z Plánkové je sexy dračice

20. ledna 2015 | 11:00

Rodinná pouta, Ordinace v růžové zahradě, První republika... Sympatická Markéta Plánková (36) si na nedostatek práce rozhodně nemůže stěžovat. Jde z role do role, ze seriálu do seriálu. Prozradíme vám, v jakém seriálu ji na obrazovce budete vídat teď.

Markéta Plánková prozradila, že pro ni focení bylo utrpením, protože se nerada fotí. Přesto vznikly fotky, na kterých je herečka neuvěřitelně sexy.
Autor: archiv TV Prima

Jako Magda Mázlová si v seriálu Ordinace v růžové zahradě získala srdce milionů diváků. Ženy ji milovaly, muži obdivovali. Když pak nečekaně zemřela, nejeden z nás uronil před televizní obrazovkou slzu. Obětavá Magda v oblíbeném seriálu chyběla všem.

Její fanoušci ale naštěstí dlouho truchlit nemuseli. Zahrála si totiž jednu z hlavních rolí v dobovém seriálu První republika, který vysílala Česká televize. Rolí Kláry Valentové-Léblové si splnila svůj dávný sen.

"Jako mladá jsem hltala seriály typu Sňatky z rozumu a tajně snila o tom, že jednou, až vyrostu, budu v něčem podobném hrát. A pak že se sny neplní!" prozradila nám tenkrát v rozhovoru.

Teď se ale z minulého století zase vrátila do současnosti. V primáckém seriálu Cesty domů III ztvárnila novou posilu kardiochirurgie Lindu Hartovou. A právě kvůli téhle roli nafotila úžasné snímky.

Markéta Plánková prozradila, že pro ni focení bylo utrpením, protože se nerada fotí. Přesto vznikly fotky, na kterých je herečka neuvěřitelně sexy.
Autor: archiv TV Prima
Markéta od začátku tvrdila, že focení nemá ráda a pózovat neumí, i když například historické kostýmy při natáčení nebo na divadelních prknech obléká ráda. Přesto si před objektivem fotografa vedla jako rozená modelka. A jak vidíte na fotografiích, sluší jí nejen lékařská uniforma, ale i různé účesy a outfity.

"Nebýt  tady celého báječného kolektivu, všech, kteří mi drželi palce a říkali mi, co mám dělat, asi by žádné fotky nevznikly. Obdivuju všechny modelky, jak focení zvládají. Spousta lidí říká, že se neradi fotí, já jsem přesně ten případ a myslím to vážně," říká Markéta.

Na její nechuť k focení prý nemá vliv to, že jako herečka fotoaparátům občas neunikne. "Už jako malá holka jsem se nerada fotila. A když už mě rodiče vyfotili, na každém snímku jsem se šíleně šklebila, takže fotky pak ani nemohli nikomu ukázat. K focení zkrátka nemám vztah od dětství," vysvětlovala herečka.