Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Exkluzivní video z Kriminálky: Ctižádostivá Adamovská nedá pokoj, dokud nedostane co chce

Video se připravuje ...
Kostyméři se na postavě Věry Beránkové opravdu vyřádili – paruka, upnuté kostýmky a spousta cetek.
VIDEO: archiv TV NOVA
14. září 2014 | 06:00

Zlata Adamovská zestárla nejméně o deset let. S podivným účesem, v upnutých kostýmcích a ověšená cetkami teď velí policejnímu týmu. A své lidi má pevně pod kontrolou. Alespoň jako ředitelka obvodu pražské kriminálky Věra Beránková, kterou ztvárňuje v seriálu Kriminálka Anděl.

Už tuto neděli se v premiérové řadě Kriminálky Anděl poprvé objeví nová herecká posila Zlata Adamovská. „Celý svůj život jsem chtěla hrát nějakou právničku nebo advokátku, příběh z justičního prostředí. Když přišla tahle nabídka, neváhala jsem ani vteřinu. Věra Beránková je sice policajtka, ale původem právnička,“ prozradila Zlata Adamovská. „Má postava je ctižádostivá a disciplinovaná, také to vyžaduje od svého policejního tymu. Je to velmi nekompromisní osoba, která ví, co chce a nedá pokoj, dokud to nedostane.“

Jak Zlata Adamovská zvládá scény, které předepisuje scénář krimi seriálu? „S mrtvolou jsem ještě neměla žádnou zkušenost, ale určitě se do pitevny taky dostanu. Nijak zvlášť po tom ale netoužím, není to šálek mého čaje a v tom si možná budeme blízké právě s postavou Věry Beránkové.“

V roli ředitelky obvodu pražské kriminálky Věry Beránkové je k nepoznání. „Jsme moc rádi, že se Zlata Adamovská připojila do týmu seriálových kriminalistů. Její postava je spíše stará škola, která se k funkci proseděla v kanceláři a nemá pro pozici předpoklady, protože nikdy nepracovala v terénu. Říká se jí Bižu, protože je ověšená bižuterií, občas i cinká,“ prozradila producentka seriálu Klára B. Follová.

Kostyméři se na postavě Věry Beránkové opravdu vyřádili – paruka, upnuté kostýmky a spousta cetek. Není bez zajímavosti, že původně se měla postava Zlaty Adamovské jmenovat Brotánková. Jak se ale ukázalo těsně před zahájením natáčení, Brotánková je skutečná policistka. Produkce tak jméno na poslední chvíli změnila.

Premiérová Kriminálka Anděl pokračuje už tuto neděli ve 20:20 na Nově!

2043047:gallery:true:true