Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Seriál Ulice: Připomeňte si postavy, které jste měli rádi

  • Tereza Brodská a Petr Vacek v roli manželů Jordánových.
    6. září 2014 | 06:00

    Václav Král, Bára Jordánová, Hrihorij Lisečko, rodina Boháčových... A bylo jich mnohem víc. Diváci si je oblíbili, přesto je už v seriálu nevidíme. Někteří zemřeli, jiné už zkrátka nekonečný seriál vyčerpával. Připomeňme si některé postavy, které se z Ulice vytratily.

  • Bára Jordánová-Krausová

    Tereza Brodská a Petr Vacek v roli manželů Jordánových.
    Autor: Jan Kroupa

     

    Do života konzervativní Báry Jordánové (hrála jí Tereza Brodská) zasáhla před lety jako blesk z čistého nebe láska, když se zamilovala do svého kolegy Petra Boháče. Přestože vztah kvůli udržení manželství ukončila, její muž Tomáš se s nevěrou nikdy nevyrovnal. Sám se pak zamiloval do mladší učitelky svých dětí Hanky Petříkové a rodinu kvůli ní opustil.

    Po vztahové i pracovní turbulenci se Bára pevně postavila na vlastní nohy. Odešla za prací do Brna, kde se seznámila s Ondřejem Krausem. Kvůli synovi, jenž se zamiloval do starší svobodné matky Libušky, se ale vrátila zpět. Matěj sice odešel z domova, o novou lásku však Bára nepřišla. Ondřej se přestěhoval i s dcerami Míšou a Janou za ní a pár měsíců na to se vzali. Těžkými zkouškami si však prošli i oni kvůli Ondřejově práci investigativce či Míšině pokusu o sebevraždu.

  • Hrihorij Lisečko

    Hrihorij Lisečko
    Autor: reprofoto Youtube
    Život ho naučil, že se musí umět pořádně otáčet. Hrihorij (zahrál si ho Alexandr Minajev) se nikdy nezalekl žádné práce, a tak se po odchodu z Království hraček stal kuchařem v Henryho hospodě. Štěstí naplno pocítil, až když se dozvěděl, že jeho sestra Světlana je těhotná. Jeho život ale vždycky byl a stále je plný kotrmelců. První obrovskou ranou pro něj byl Světlanin potrat, druhou její práce v nočním podniku. Z trucu tam začal vysedávat na automatech, aby sestře dostatečně názorně ukázal, jak špiní pověst rodiny Lisečkových. Jenže nad automaty přestal mít kontrolu a málem o všechno přišel.

     

    Hrihorij si prošel dvojím zklamáním v lásce. Nejprve se zamiloval do Anči, kterou na krátkou dobu opustil Bedřich. Poté do HIV pozitivní Zuzany. Oběma vztah pomohl znovu se postavit na nohy. Jenže Hrihorij neustál svůj strach z nakažení virem HIV. Po emočně vypjatých scénách se rozešli a Hrihorij odletěl do Ameriky na Henryho ranč. 

     

    Po čase se Hrihorij vrátil zpět do Ulice. Začal pracovat v Bedřichově dílně, snažil se pomáhat Anče i dětem, když je Bedřich opustil, a zároveň svému parťákovi napravovat hlavu. Sám stále doufal, že se i na něj jednou usměje štěstí a najde konečně tu pravou. 

     

    Hrihorij těžce nesl Světlanin rozchod s Lumírem. Od chvíle, kdy Světlana odjela pracovat do Moskvy, na něj čím dál častěji padaly deprese, jež zaháněl vodkou a cigaretami. To se mu stalo osudným. Hrihorij tragicky zemřel při požáru Bedřichovy dílny 5. září 2012.

  • Václav Král

    Radek Brzobohatý - Ulice
    Autor: TV Prima

     

     

    Příslušník vymírající generace gentlemanů se smyslem pro odpovědnost a spravedlnost vzbuzoval svou osobností přirozený respekt. Václav Král (skvěle ho ztvárnil Radoslav Brzobohatý) byl majitelem firmy Království hraček, které zasvětil takřka celý svůj život. Během několika desítek let, kdy firmě šéfoval, práci často upřednostňoval i před rodinným životem. Svou ženu však ctil a miloval, i když kdysi dávno na chvíli podlehl půvabu své asistentky Zdeny Čisté.

     

    S manželkou byl Václav Král celý život šťastný, přestože spolu nemohli mít děti. To považoval za jediný mráček v jejich manželství. Později, když Marie onemocněla, si uvědomil, jak ji celý život kvůli práci zanedbával. Po jejím uzdravení odešel z firmy, aby se jí mohl věnovat a byli konečně spolu. Společný a spokojený život jim ale záhy narušila jeho zákeřná nemoc - Alzheimerova choroba. Když si Václav Král uvědomil, jak nemoc ničí nejen jeho, ale i jeho manželku, rozhodl se pro ústavní péči. Do domu s pečovatelskou službou ale nenastoupil. Při loučení s přírodou mu 20. června 2008 selhalo srdce.

  • Petr Boháč

    Petr Boháč
    Autor: archiv TV NOVA
    Šarmantní Petr míval u žen dlouho úspěch – snad i proto, že v sobě má něco, co je nutí o něj pečovat a ochraňovat ho. Jeho kouzlu propadla také Lenka Drápalová a později i kolegyně Bára Jordánová. Kvůli ní se chtěl dokonce i rozvést se svou ženou Evou, která od něj před lety odešla i s dcerou za jiným partnerem. Místo rozvodu však následovalo peklo pro všechny. Hysterická a rozzuřená manželka, jež se mezitím se svým partnerem rozešla, se nedokázala smířit s tím, že by ji Petr opustil. V návalu vzteku se ho pokusila přejet. Petr nehodu sice přežil, ale s vážnými následky – o jedno oko přišel úplně, funkčnost druhého se mu hodně zhoršila. Eva skončila na psychiatrické klinice, Petrovi hrozilo, že ho úřady připraví o jeho dceru Anežku. Aby k tomu nedošlo, musel se v tomto těžkém období sžít se svou nenáviděnou tchyní Alenou Suchou. Oba tak dostali šanci navzájem se lépe poznat a dokonce se začali i navzájem respektovat. Petr Boháč se ale nedokázal vyrovnat se svým handicapem a znovu propadl své někdejší velké slabosti: alkoholu. Ten ho přivedl na samé dno. Petr přišel o dobře placenou práci manažera, dceru, přítelkyni Evu Mrázovou a později i o byt a veškerý majetek. Nakonec skončil ve spalovně odpadu jako řadový dělník. 

    Dokonce měl velký podíl i na tom, že po úrazu páteře vstala z vozíku a znovu začala chodit. V té době už byla Ingrid Davidem doslova posedlá a chtěla ho za jakoukoliv cenu jen pro sebe. To se mu brzy přestalo líbit, i když ji miloval. Jejich vztah se záhy změnil v absurdní hru na kočku a na myš, s níž ani jeden z nich nedokázal přestat. Nakonec to udělal David. Za peníze, kterými si Ingrid platila jeho speciální služby, pro ni tajně odkoupil zařízení kadeřnictví a udělal z ní tak majitelku salonu. Sám v něm už ale nezůstal.

  • Brancusi David

    Herec Martin Dejdar jen o vlásek unikl neštěstí.
    Autor: FTV Prima, archiv Blesku

     

    Kadeřník zvyklý na luxusní salony (zahrál si ho Martin Dejdar) zakotvil v kadeřnictví u Ingrid, aby si trochu odpočinul. Ale i sem za ním jezdily některé stálé zákaznice – bohaté ženy, jež se nechtěly vzdát jeho služeb společníka. A právě ty, včetně krátkého románku se Zdenou Čistou, byly trnem v oku Ingrid, která se do šarmantního Davida zamilovala. Také jemu se atraktivní šéfová líbila, a tak se jí věnoval více, než bývá mezi kolegy obvyklé.

    Kontakt s Ingrid však David neztratil. Po letech se vrátil do jejího života i do salonu. Bohužel v okamžiku, kdy Ingrid zjistila, že její tragicky zesnulý manžel Vasil ve skutečnosti žije jako otrok mafie. David chtěl Ingrid získat zpět, a tak jí pomáhal s Vasilovým útěkem z područí mafie. Několikaměsíční napětí, vzrůstající rivalita s ukrývajícím se Vasilem a hlavně vědomí, že Ingrid nadobro ztratí, však nezvládl. Vasilův úkryt prozradil mafii ve chvíli, kdy se Vasil s Ingrid chystali uprchnout ze země. Tím David o Ingrid definitivně přišel a zmizel z jejího života.

Klíčová slova:  seriál, ulice, vip, postavy
Diskuse ke článku
.