Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Poznáte je? Seriálové děti se změnily k nepoznání!

  • Sourozenci Valentovi už jsou v seriálu Ulice taky pěkných pár let.
    10. listopadu 2014 | 06:00

    Všichni stárneme, měníme se. Herce nevyjímaje. Jenže na dětech je každý rok znát mnohem výrazněji. Často si to ale ani neuvědomujeme, protože je několikrát týdně vídáme v oblíbených seriálech někdy už dokonce dlouhých deset let. Připomeňme si proto, jak v začátcích dětské hvězdy vypadaly.

  • Ulice: Tereza Jordánová (herečka Patricie Solaříková)

    Tereza Jordánová
    Autor: archiv TV NOVA
    Seriál Ulice, jehož hvězdou Patricie je, se na našich obrazovkách objevuje už 10 let. A Patricie je v něm dokonce už od pilotního dílu, který celý seriál uváděl. V té době jí bylo 16 let. Za ty roky vyrostla z nesmělé slečny v sebevědomou mladou dámu.

     

    Přestože je Patricie před kamerou jako doma, dodnes trpí trémou. Navíc si uvědomuje, že herectví zřejmě není nejperspektivnější povolání, a tak místo na konzervatoř zamířila na střední technickou školu, obor management obchodu a služeb. Nyní studuje humanitní studia.

  • Ordinace v růžové zahradě: Klára Hofmanová (herečka Sofie Filippi)

    Herečka Sofie Filippi se během pár let v seriálu změnila k nepoznání.
    Autor: archiv TV NOVA
    Sofie ztvárňuje v Ordinaci Kláru Hofmanovou, vnučku ředitele nemocnice. A je to stále ta samá Klára, kterou jsme před čtyřmi lety na obrazovce viděli jako malou holčičku s culíkem, jen trochu povyrostla!

     

    Herectví se Sofie věnuje od dětství a je to řemeslo, kterému prý podlehla. K této profesi ji přivedla její maminka – známá herečka a moderátorka Gabriela Filippi. "Když jsem s ní poprvé točila ve čtyřech letech film, tak jsem řekla, že už v životě nechci dělat nic jiného," říká Sofie. Cílevědomá dáma by u herectví ráda zůstala, ovšem stejně tak miluje tanec. A studuje taneční konzervatoř, takže uvidíme, kam ji osud zanese.

  • Ulice: Matěj Jordán (herec Jakub Štáfek)

    Matěj Jordán
    Autor: archiv TV NOVA
    Ještě mnohem výrazněji se ale proměnil Jakub. Vyrostl a zmužněl. Když úspěšně prošel konkurzem do Ulice, bylo mu čtrnáct let. Při první klapce už měl občanku, a dnes je o deset let starší.

     

    I když Jakuba natáčení moc baví, na konzervatoř se nepřihlásil. Zlákala ho Soukromá střední odborná škola umění a managementu, kde si vybral obor foto-video. Rád by se totiž filmařinou zabýval i v budoucnu. Baví ho hlavně režie a scenáristika, a tak je možné, že za pár let budeme jeho jméno vídat ve filmových titulcích nikoliv mezi herci, ale mezi tvůrci.

  • Ordinace v růžové zahradě: Jakub Mázl (Ladislav Ondřej)

    Jakub Mázl
    Autor: archiv TV NOVA
    Věčný optimista a pohodář hraje syna Čestmíra Mázla (Petra Rychlého) již od svých čtrnácti let. Je to jeho věrný povahový otisk. Má na věci své názory a umí si je prosadit. Vtipný mladík, který má většinu věcí na háku a dosti krkolomně prochází etapami svého studijního i milostného života. Sklon dělat průšvihy zdědil bezpochyby po svém otci, proto má legraci z jeho výchovných rad…
  • Ulice: Franta a Ema Liškovi (Matyáš a Anna Marie Valentovi)

    Sourozenci Valentovi už jsou v seriálu Ulice taky pěkných pár let.
    Autor: TV Nova
    Matyáš Valenta (18) je v seriálu od první sezony. Zažil v ní dětství i dospívání, prožil si pubertu seriálovou i skutečnou, první lásky. Přestože má Matyáš díky Ulici poměrně nabitý program, kromě školy zvládá i spoustu kroužků a dalších zálib. Na základní umělecké škole se například učí hrát na zobcovou flétnu a na klavír, baví ho i nejrůznější sporty, hlavně tenis. Jestliže byste se ho teď zeptali, co by chtěl dělat, až bude velký, bez rozmýšlení by vám odpověděl: "No přece točit!" Daleko více než herectví ho ale láká režie, kterou by rád jednou vystudoval na FAMU.

     

    Jeho sestra Anna Marie (12) nastoupila do seriálu později. Kromě natáčení Aničku moc baví i kreslení, a tak si na základní umělecké škole vybrala výtvarný obor.

Diskuse ke článku
.