Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Seriál Vinaři: Seznamte se s nejdůležitějšími postavami

  • 7. září 2014 | 06:55

    Přesvědčte se, že život se dá prožít i jinak – zábavněji, než jste z ruchu a spěchu velkoměsta zvyklí. Stejně jako hrdinka nového seriálu Vinaři. Seznamte se s Kateřinou (Tereza Kostková) a dalšími postavami.

  • Kateřina Hýsková

    Tereza Kostková hraje Kateřinu Hýskovou uvádí místní vinaře svým vzhledem do rozpaků.
    Autor: archiv FTV Prima

     

    Je to žena v nejlepších letech (Tereza Kostková), která nechá jen málokoho chladným. Její otec Bedřich Pavlíček je na mrtvici z toho, jak mu ta Pražanda mluví do jeho vinařského řemesla. Chlapi v Křeticích jsou zase na mrtvici z toho, jaký má ta baba šmrnc.

  • Buddy Hýsek

    Jan Brožek hraje Buddyho Hýska, který pohrdá Moravou. Musí tam pracovat, což se mu nelíbí.
    Autor: archiv FTV Prima

     

    Syn Kateřiny, čerstvě vyhozený z vysoké školy (hraje ho pohledný herec Jan Brožek) si myslí, že v „Asii“, jak říká po pražsku Moravě, se bude jen nudit a flákat. Nicméně postupně zjišťuje, že ani jedno z toho se mu nesplní.

     

     

     

  • Petra Hýsková

    Alžběta Vaculčiaková hraje nadějnou basketbalistku Petru Hýskovou, která zatím neměla štěstí v lásce.
    Autor: archiv FTV Prima

     

    Vysoká dcera Kateřiny (Alžběta Vaculčiaková), které to jde skvěle s basketbalovým míčem, ale o něco hůř s klukama. Chvíli to trvá, než konečně někdo pochopí kouzlo její krásy: „Na tobě je skvělý, že když se na tebe člověk podívá, tak tam nahoře tak jako nekončíš jako ostatní holky“.

  • Michal Tauš

    Tomáš Materna hraje mladého vinaře Mihchala Tauše, který se činí na vinohradu i ve sklípku.
    Autor: archiv FTV Prima

     

    Mladý syn policisty (skvěle ho ztvárňuje Tomáš Materna) má duši opravdového jihomoravana. Je budoucností Křetic, umí za to vzít. I přes den na Vinohradu, i v noci, ve sklípku.

  • Bedřich Pavlíček

    Václav Postránecký hraje zasloužilého vinaře Bedřicha Pavlíčka, který dělá jednoznačně nejlepší víno v Křeticích.
    Autor: archiv FTV Prima

     

    Tenhle vinař (Václav Postránecký) dělá nejlepší víno v Křeticích, a proto se obecně předpokládá, že je nejmoudřejší chlap ve vesnici, tím pádem druhý nejmoudřejší občan Křetic vůbec. Protože je vždycky jedna osoba, která je moudřejší než nejmoudřejší chlap ve vesnici. Jeho žena Stázi. 

  • Stázi Pavlíčková

    Jitka Smutná hraje bývalou češtinářku Stázi Pavlíčkovou, která nyní vede folklórní soubor Hrozének a taky Pavlíčkovic domácnost.
    Autor: archiv FTV Prima

     

    Bývalá češtinářka (Jitka Smutná), která nyní vede folklórní soubor Hrozének a taky Pavlíčkovic domácnost. Je to jediný člověk, ze kterého má Pavlíček občas strach.

  • Hedvika Taušová

    Lucie Benešová hraje věčně nespokojenou Hedviku Taušovou, které lezou všichni muži krkem. Včetně toho jejího.
    Autor: archiv FTV Prima

     

    Věčně nespokojená žena (Lucie Benešová), které lezou všichni muži krkem. Všichni Křetičáci jsou podle ní hovada a nejvíc ten její policajt. Ale kdyby mu neměla za co nadávat, nebavilo by jí to. 

  • Patrik Tauš

    Pavel Nečas hraje policistu Patrika Tauše, který svou práci bere velmi svědomitě a vážně. Bohužel jeho moc sahá jen po hranice vesnice Křetice.
    Autor: archiv FTV Prima

     

    Je to opravdu svědomitý policista (Pavel Nečas). Kdyby pracoval v místě, kde policii někdo bere vážně, měl by fantastickou kariéru. Ale on pracuje ve Křeticích... 

  • Machr

    Lukáš Langmajer hraje místního Machra, který se živí jako porybný. Je tak trochu alkoholik a místní ho považují trochu za blázna.
    Autor: archiv FTV Prima

     

    Tenhle porybný (Lukáš Langmajer) je tak trochu alkoholik z přesvědčení. A místní ho považují za blázna. A mají k tomu dobré důvody...

  • Miroslav Tomica

    Pavel Liška hraje mladého faráře Miroslava Tomicu, který uznává velmi progresivní metody.
    Autor: archiv FTV Prima

     

    Mladý farář (Pavel Liška) je křetickou autoritou. Uznává opravdu velmi progresivní metody. Dokáže zvýšit životnost všem krucifixům, protože vrtá Ježíše do hmožděnek.

Klíčová slova:  seriál vinaři, postavy
Diskuse ke článku
.