Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Leona Skleničková: Krakonošovo tajemství rozhodně prověřilo moji fyzičku

Video se připravuje ...
VIDEO: videohub
25. prosince 2022 | 06:00

Krakonošovo tajemství je nová pohádka České televize, která byla původně natáčena jako štědrovečerní. Nakonec se to ale jaksi někde zamotalo a bude vysílána až dnes, a to na Boží hod. Herci byli zprvu zaskočeni, ale nakonec si na tom snad všichni našli něco pozitivního. Nová pohádková tvář, která si zahraje hlavní ženskou roli, je Leona Skleničková (24).

Leona se přiznala, že hned po prvním přečtení scénáře byla nadšená a doufala, že tahle role bude její. Když mluvila o roli Lidušky, tak to skoro vypadalo, jak by popisovala sama sebe. „Je to rozhodně odvážná dívka, která nepochází z úplně nejsnadnějších poměrů, s maminkou a bratříčkem to nemají nejjednodušší. Je to někdo, kdo když se pro něco rozhodne nebo to v srdci cítí, tak si za tím jde. Je schopná jít po hlavě do jakýchkoliv nebezpečí a nezastaví se před výzvami. A zároveň je to někdo se srdcem něžným, protože miluje přírodu, miluje se starat o rostliny, o zahrady a dává přírodě spoustu lásky. Ale zároveň cítím, že by si přála mít někoho konkrétního, komu by tu lásku dala.“

Po boku Jakuba Prachaře, Davida Švehlíka nebo Ondřeje Sokola to musela být pořádná škola herectví a zřejmě se při natáčení také dost nasmáli. Běhání po horách v dobových podpatcích taky nebylo zrovna procházkou růžovým sadem. Naštěstí je Leona velká sportovkyně, takže si s tím hravě poradila. Co všechno to obnášelo a jakým zajímavým způsobem slaví Vánoce u babičky, to se dozvíte ve videorozhovoru.

Video se připravuje ...