Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vendula Pizingerová prozradila, s čím celý život bojuje

25. listopadu 2022 | 06:00

Na velmi zajímavé tiskové konferenci s italským profesorem panem Giovannim Scapagninim, který se zabývá biochemií, molekulární biologií a obecně tématem biologie procesů stárnutí a kožních změn, jsem se potkala s Vendulou Pizingerovou (50). Zajímalo mě, jak ona bojuje proti celulitidě a stárnutí.

Dnes jsme tady byli s panem profesorem a jeho výzkumy pro Deadia Cosmetics svědky objevu téměř elixíru mládí. Chtěla byste zastavit čas?

To je zvláštní otázka, asi jsem ji nikdy nedostala. Já bych chtěla možná zastavit čas kvůli tomu, že mám teď hodně energie, nic mě nebolí a jsem zdravá. V rámci designu už je to trošku jedno, i když samozřejmě zemská přitažlivost existuje. A když sledujeme mnohé ženy, které se snaží zastavit stáří, tak se to někdy stává spíš komickým nežli jakýmkoliv jiným. Já mám doma tedy ty produkty na celulitidu a dneska jsem se hrubě zamyslela, že bych mohla hnout trochu s pravidelností.

Takže pravidelnost je něco, co vám dělá problémy?

Pravidelnost je pro mě problém, protože mám práci, mám malé dítě a my to máme jinak než chlapi. Chlap přijde večer domů, už předtím si odcvičí, jede za kamarády, ale vy to máte všechno jinak. Nemám moc času pro sebe, ale vím, že je to určitě důležité. Produkty, o kterých tu byla dneska řeč, jsou důležité hlavně v rámci lymfatického systému, který mnohé z nás nemají zcela funkční nebo mají ucpaný. Já chodím třeba i na lymfatické masáže, to pomáhá k odvodnění a je fajn to doplnit ještě o tuhle péči.

Podívejte se na videorozhovor s Vendulou o mateřství v každém věku:

Video se připravuje ...
Nejsi v tom sama: Vendula Pizingerová - Josef mě straší ještě s holčičkou, ale to už by bylo do nebe volající • VIDEO: Videohub

Znám ženy, které mi říkaly, že před svým mužem by nikdy v životě si na sebe nedaly ani masku, aby neviděl ten proces zkrášlování. Jak to máte vy?

Myslím si, že chlapi nemusí vidět všechno. Ale jednou jsem měla nějakou pleťovou masku a manžel mi říká: "Ty se pořád mažeš nějakými krémy, a stejně je to na nic." Oni ti chlapi to berou jinak, pro ně je to takové trošku komické. Samozřejmě s myšlenkou, že by žena měla být před mužem pořád hezká a upravená, by to souhlasilo, ale na druhou stranu se vám stane, že třeba dostanete covid a máte čtyřicítku horečku, a ten chlap vás taky vidí ne úplně ve stavu, kdy byste mohla jít do Národního divadla.

Tady zazněla taková krásná věc, že celulitidu má asi 85 % žen a že spíš ty, které ji nemají, jsou zvláštní.

Je to daň hormonů, ale taky myslím, že v tom je hodně strava. Je to o používání uhlohydrátů a ostatních pochutin. Já jsem k tomu inklinovala trošku vždycky, ale třeba moje máma ji neměla. Bylo by dobré, aby tuhle informaci měli všichni, a potom se z toho může vycházet a všechno bude v pohodě. Bohužel si myslím, že to právě 85 % národa neví, že to mají mít všichni.

Kdy, jak si pamatujete, jste poprvé začala bojovat s celulitidou?

Bojuji s ní asi odjakživa. Teď si znovu musím najít ten systém i na cvičení a všechny tyhle věci, protože jsem taková trochu zacyklovaná už dva roky. Tak věřím, že se mi to podaří, protože někdy je člověk třeba unavený a prostě se mu nechce.

Malé dítě asi vykolejí každou mámu.

Já jsem si vždycky říkala, že ty ženské nic nestíhají, že je to nějaké divné, jenomže já jsem měla skutečně hodné děti. Teď mám ovšem takové hodně rychlé dítě, takže už to chápu.

S rychlým dítětem máte zase na druhou stranu tělocviku až až!

Tak to se nebojte, že já nelítám. Teď jsme byli v Egyptě, a kolikrát jsem ho zvedla, aby skočil z bazénu, to jsem ani nespočítala.

Já jsem viděla nějaká videa – tak to je opravdu neohrožený skokan, to takhle po hlavě skáče do všeho?

Jo, určitě, a ještě se mám na co těšit, tohle je teprve začátek.

Blíží se nám Vánoce. Jak se na to připravujete po návratu z teplíčka?

Dárky nemám žádné, budu je teprve nakupovat. Malému nevím, co koupím. Ty děti mají všechno, tak nevím.

To je povzdech spousty maminek, že děti dostávají dárků tolik i od celého zbytku rodiny, že je jim to až nepříjemné.

Děti vědí, že těch věcí mají doma hodně, tak věřím, že se budou krotit. My mu kupujeme spíš knížky a malování, věci, které zdokonalují motoriku a vnímání, a ty vraždící dárky mu dává tatínek, takže to je v pořádku.

 

Video se připravuje ...