Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zpěvačka Martina Pártlová: Na to, aby chlap zvládl starší ženskou, musí mít koule!

25. listopadu 2021 | 06:00

Své první dítě porodila po čtyřicítce, navíc je její partner o pár let mladší – to už je velké téma k diskusi. Nakolik se nevyžádanými radami od "zkušenějších" matek známá zpěvačka nechává ovlivnit, čím ji její Pepa dostal a co má se zpěvákem Markem Ztraceným? 

Právě probíhá SuperStar, díváte se?

Nedívám, viděla jsem jen jeden díl.

Sama jste se před lety zúčastnila podobné soutěže, a to X Factoru. Jak na tu dobu vzpomínáte?

Pamatuju si, že to bylo pro mě strašně stresující. V životě jsem nikdy nikde nezpívala, a najednou jsem šla rovnou před miliony diváků. Zpětně to ale považuji za jedno z nejkrásnějších období. Nebýt X Factoru, nedělám teď to, co dělám. Přestože ta cesta byla hodně těžká a já kolikrát ani neměla na jízdenku, hrdost mi nedovolila vrátit se do rodných Budějovic s nepořízenou.  

Video se připravuje ...
Bazén i vinný sklep: Martina Pártlová se při stavbě domu nedrží při zemi! Na kolik to vyjde? • VIDEO: Kisa Císařová, Aleš Brunclík

Jste s finalisty z vaší řady v kontaktu?

Jsem, hlavně s mým kamarádem Jirkou Zonygou, občas s Ondrou Rumlem, Kamčou Nývltovou a Davidem Gránským. Jeden čas jsem se snažila vyhledat i Lukáše Javůrka, ale slehla se po něm zem, vůbec nevím, kde je mu konec! Mrzí mě taky, že se nevídáme s Gábinou Osvaldovou, po soutěži jsme nějaký čas chodili společně na pivo a to bylo fajn.

Kdy a co plánujete v rámci vystoupení s kapelou Čechomor, ve které dlouhodobě působíte?

Vůbec netuším, co se teď okolo Čechomoru bude dít. Od kluků jsem vzhledem k situaci, která teď panuje, dostala do konce roku volno, takže budu mít spoustu času na vlastní tvorbu. Zpívání mi chybí a nemůžu zůstat takhle ladem. Za chvilku bych nezazpívala ani hoří! Něco málo máme v plánu s Markem Ztraceným a na to se těším jak malej Jarda!

Kdysi jste řekla, že nemáte ráda muže, kteří se mají až moc rádi. Prošli vaším životem takoví?

Tak to jsem ještě nevěděla, ze mnohem horší případ je, když muž nemá rad sám sebe. Jeden takový mým životem prošel a je to strašný peklo. Tam není ani rady, ani pomoci. Pro toho člověka je těžký, aby žil sám se sebou, natož s někým jiným. To už bych nikdy zažít nechtěla a snad nezažiju.

V čem je váš současný partner jiný?

Pepa má přesně to zdravý sebevědomí, který mě baví. Moc dobře ví, kde jsou jeho kvality. Baví mě, jaký je to pankáč, trošku exhibicionista. Ale hlavně si mě umí ukočírovat. Taky má stejný smysl pro humor a všeobecný přehled. V neposlední řadě je to skvělý otec, který se malé věnuje na sto procent. A za tohle všechno ho miluju.

Dobře si pamatuju, jak se poté, co jste oznámila, že čekáte vytoužené dítě, strhla lavina diskusí na téma pozdní věk, krátká známost a podobně. Brala jste to s humorem, ale přece jen – překvapilo vás, jací „odborníci“ komentovali vaše oznámení a v podstatě i váš život?

Ani ne. Když žijete veřejný život, musíte s tímhle trošku počítat. Mně je úplně jedno, jak ti odborníci, jak říkáte, na můj život nahlíží. Pořád jaksi převládá názor, že ženy nemůžou mít mladšího partnera. Nevím, kdy se tohle zastaralé myšlení změní. Samozřejmě když nemáte dost sebevědomí na to, abyste si našla mladšího partnera, a mladší partner nemá dost velké koule na to, aby zvládl starší ženskou, tak do toho jít nemůžete. Riziko, že to nedopadne, je ale v každém věku. A já stoprocentně vím, že i kdyby to nemělo vyjít, Stella má nejlepšího tátu na světě a to je pro mě nejdůležitější.

Proč podle vás musí dnešní společnost všechno hodnotit a hlavně srovnávat?

Tuším, že je to asi kvůli sociálním sítím. Lidi mají mnohem větší možnost a potřebu se ke všemu vyjadřovat, a tak to většinou pod rouškou anonymity dělají. Dřív to asi bylo taky, jen to zůstalo někde v hospodě nebo na nějaké pavlači. Největší lahůdka jsou ale diskuse pod články. A nemusí jít ani o mě. Ať jde o cokoliv nebo o kohokoliv, vždycky je tam něco tak strašně nechutného, že mi je z toho smutno. Ale co už. Nenadělám nic.

Autor: Dita Mrázková
Video se připravuje ...