Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Sandra Pogodová: Brala jsem drogy a kalila první ligu

9. listopadu 2020 | 06:00

Velké popularity dosáhla Sandra Pogodová (45) po natočení seriálu Velmi křehké vztahy. Od té doby uteklo už spousta let a za ten čas Sandra urazila kus cesty, a to nejen ve své kariéře, ale hlavně v osobním životě. Ve škole dostala přezdívku Rusovlasé Torpédo a během našeho rozhovoru jsem pochopila proč. Od začátku až do konce Sandra doslova sršela energií a její vyprávění bylo tak barvité, že hodina utekla jako nic. Tahle herečka vám navíc přiroste k srdci svou otevřeností a dobráckou povahou.

Poslední dobou působíte tak vyrovnaně. Jak jste k tomu došla?

Když máte pocit, že život stojí za starou bačkoru a že by se měly věci změnit, začnete hledat východisko ze své situace. Můžete si nechat předepsat antidepresiva, která vás ovšem maximálně tak utlumí, nebo se rozhodnete změnit přístup k životu a začnete si vážit věcí, které máte. Ve čtyřiatřiceti jsem měla za sebou dost těžký rozchod, kdy se mi zhroutil celý svět. Tak jsem začala hodně číst duchovní knížky a sesumírovala si z toho, že mám dvě zdravé ruce a nohy, mám práci, která mě baví, vydělám si na to, abych měla střechu nad hlavou a abych měla co jíst, je tady dostatek kultury a můžu se stýkat, s kým chci, jezdit, kam chci, a dělat, co chci. Takže mám vlastně milionový život.

Jak dlouho trvalo, než jste si to uvědomila?

Asi deset let. Ze začátku to všechno, co jsem měla načtené, bylo jen na teoretické úrovni. Člověk ví, jak by to mělo fungovat, ale přijdou situace a naskočí staré vzorce chování. Chvíli trvá, než to z hlavy přejde do srdce, a to se mi přihodilo v sedmatřiceti po Santiagu de Compostela. To je poutní cesta ve Španělsku, která se chodí kvůli vnitřní duchovní očistě. A opravdu funguje, že když jdete pěšky dva tři týdny, dostanete se do meditativního stavu a začnete se přeprogramovávat. Poslední zkušenost jsem získala díky karanténě, to byla iboga terapie.

Co to znamená?

Iboga je africká bylina, která se suší, a používá se z ní kořen. Otevírá podvědomí, čistí automatické negativní programy, které v hlavě máte už z dětství. Byl to masakr! Zbavila jsem se veškerých existenčních strachů. Moje hlava mi třeba dopředu říkala: Ježíšmarjá, za půl roku nebudu mít na nájem, nemám dost kšeftů… A po terapii to všechno odplavalo. Jsem absolutně šťastná. A jestli budu herečka, spisovatelka nebo pošťačka, to je mi úplně jedno.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Štěpánka Bínová
Video se připravuje ...