Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Monika Valentová: Matkou jsem se stala až dlouho po porodu

2. ledna 2020 | 06:00

Manželka Martina Veselovského, moderátorka a autorka dvou knih s názvem Odvrácená strana matky je bezesporu zajímavá žena. Monika Valentová se věnuje také aromaterapii. V rozhovoru prozradila, co ji vedlo k tomu, napsat jiné – nejen pozitivní – knihy o mateřství.

Je přesně taková, jakou ji znáte z obrazovky. Milá, usměvavá a sympatická. Už dávno nemluví jen v holých větách, jak sama na sebe prozradila. Přemýšlí a nebojí se být otevřená. I když odpovědi nejsou příjemné. Vedle jiného nám prozradila, jak zvládnout vztah i po 22 letech a co ji učí dcery.

Jste novinářka a zároveň mícháte lidem voňavé silice na jejich potíže. Jak vás to napadlo?

Kdysi dávno, když jsem ještě pracovala na Evropě 2, chodila jedna má kolegyně na kosmetiku, ze které se vždycky vracela rozzářená a vonící. Říkala jsem si, že to bude něco neobyčejného, a začala jsem chodit také. Což bylo paradoxně v době, kdy mi bylo asi pětadvacet a moc jsem ji vlastně nepotřebovala. Na rozdíl od dnešního stavu, kdy jsem na kosmetice nebyla asi 12 let…

Chytly vás vůně?

Také. Míchání olejů na míru a masáž mi tehdy přišly jako krásná práce. Pak jsem ale měla jednu dceru, druhou, a když mladší byly tři roky, mluvila jsem v holých větách a připadala jsem si sociálně i kariérně nepoužitelná. Proto jsem si řekla, že se musím rozvíjet i jinde než na pískovišti, a zážitek s kosmetikou mi nějak utkvěl v paměti. Otevřela jsem počítač, našla si stránky Institutu aromaterapie a bylo tam, že právě ten den se uzavírají přihlášky na další rok a půl studia.

Co dnes můžete tedy dělat?

Mohu dělat diagnostiku stavu člověka podle

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Blanka Kubíčková
Video se připravuje ...