Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Andrea Růžičková: Nejvyšší meta v životě je udržet rodinu

28. ledna 2019 | 06:00

Hvězda seriálu Vyprávěj, Andrea Růžičková (34), má milujícího manžela, zdravého syna, radost z práce a víru. A také pokoru a vlídnost. Během rozhovoru mě navíc dokázala přinutit nevědomky k tomu, abych přemýšlela o smyslu života. Lidí, kteří tohle umějí, moc neznám…

O čem krásná herečka sní? O roli?
Role vážně není to nejdůležitější v mém životě. Ale jednu vysněnou mám. Byla by bez textu. Mohla bych jen pozorovat a hrát očima. To by byla moc zajímavá zkušenost.

A co je tedy v životě nejdůležitější?
Udržet rodinu rodinou. To je moje nejvyšší meta. Prostě jen tak žít a být šťastná. Milovat a být milována. Můj syn je to nejlepší, co mě kdy v životě potkalo. Narodil se z veliké lásky a to, že ho máme, mě naprosto a úplně naplňuje. Vyplnil v mém životě všechna místa, která dříve bývala občas prázdná. Opravdu zažívám nepopsatelné pocity štěstí. Mateřství je, podle mě, to nejkrásnější, co může žena prožít a já si to maximálně užívám, každou minutu, od chvíle, kdy se Tobiáš narodil. Samozřejmě je to také nesmírně náročné, to ví každá žena, která dítě má, ale ta odměna je mnohonásobně větší.

Takže z vás miminko udělalo jiného člověka?
Já beru porod za takovou transformaci. Přivedlo mě to k mé vlastní podstatě. A jsem moc ráda, že se mi povedlo rodit přirozenou cestou a že nebyl potřeba císařský řez. Dokonale jsem si uvědomila sebe, to, jaký je můj partner, i fakt, že na svět přivedl nový život. Bylo to jakési znovuzrození.

Chlapeček dostal jméno Tobiáš. Má to nějaký důvod, nebo vám jen hezky znělo?
Ono to je na dlouhé povídání a vlastně to je jiným lidem nevysvětlitelné. Zkrátka mi během těhotenství přicházela do cesty různá znamení, která jsem pozorně vnímala. Že to bude Tobiáš, jsme se dohodli už před porodem, ale zároveň jsme si nechávali prostor pro změnu. Nakonec jsme ale Tobiáše nechali. Celým jménem je nakonec Tobiáš Augustin Růžička. Tak to má napsané i v rodném listě. Tobiáš je jméno civilní a Augustin křestní.

Jste věřící?
Ano, jsem. Celá moje rodina je věřící. Pokřtít se nechal dokonce i můj manžel.

Kvůli vám?
Ne, neřekla bych. Já jsem byla naopak první, kdo byl proti tomu nápadu – právě proto, že jsem nechtěla, aby to vypadalo, že je to kvůli mně. Manžel to udělal ze své vlastní svobodné vůle. Nikdo ho k ničemu netlačil a teď je to tak, že si všechno objevuje sám. Ale snad můžu říct, že jsem ve víře takový jeho průvodce.

Celý rozhovor s Andreou Růžičkovou si můžete přečíst v novém čísle Blesku pro ženy.

Autor: Hana Vítková
Video se připravuje ...