Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Anna Stropnická: Dnešní kluci se přestali snažit balit holky

2. července 2018 | 06:00

Anna Stropnická (30), dcera herce a politika Martina Stropnického, nikdy na své příjmení nespoléhala. Raději odešla z Prahy do oblastního divadla a cestičku si vyšlapala bez protekce.

Známá jste jako Anička Fryntová z Ordinace v růžové zahradě, vy jste ale především divadelní herečka.

To je pravda. Za jeden rok natočím většinou dvě až tři filmové role. Nevadí mi to, filmování je totiž pro mne stresující. Člověk musí brzo vstávat, na place je spousta nových lidí. Divadlo mi je bližší, tam se všichni známe. A navíc roli zkoušíte, můžete ji vypilovat. Ve filmu to tak není.

Snímek Pepa, ve kterém hrajete, pojednává o partnerských vztazích. Jak se díváte na vztah mezi mužem a ženou vy? Někde jste řekla, že chlapi už nejsou.
Teď jsem spokojená, takže už tolik neremcám. Ostřejší názory jsem měla asi v období, kdy se mi nedařilo v lásce. Jsem moc ráda, že nejsem v tuto chvíli sama.

Jste mladá, hezká... Určitě byste někoho našla.
Mám nějaké nároky a když mi partner v něčem nevyhovuje a nesnoubí se to s mojí výchovou, nedokážu mávnout rukou. Navíc mi přijde divné, když si lidi v mém věku hledají partnera přes internet a nedokážou se seznámit v kavárně.

Čím si to vysvětlujete?
Možná proto, že dnešní kluci se přestali snažit balit holky. A svým způsobem za to můžeme i my, protože jsme jejich roli převzaly a nenecháme se dobývat.

 

Celý rozhovor s Annou Stropnickou najdete v novém čísle tištěného Blesku pro ženy:

BPŽ titulka
Autor: archiv

Autor: Jindra Pelikánová
Video se připravuje ...