Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tomáš Klus: Já už bych byl dávno někde v trapu. Ale mám moudrou ženu

21. května 2018 | 06:00

Vzhledem mi tak trochu připomíná mého muže. Možná právě proto jsem se tolik těšila na rozhovor s tímhle podle mě nejcharizmatičtějším chlapem českého showbyznysu. Krásní jsou oba stejně, ale jako Tomáš Klus (32) můj manžel zpívat neumí.

Nedávno do vašeho života vstoupil třetí potomek, druhá dcera. U Klusů je teď ženská převaha. Plánujete to ještě vyrovnat?
To vážně ne, vyhlásil jsem stop stav. Nesmírně se totiž těším, až děti povyrostou a my se ženou budeme moct přijít jednou za čas domů nad ránem.

Sama mám jedno a někdy mám pocit, že to úplně stačí. Nebo ne? Jsou tři lepší než jedno?
Nemyslím si, že to platí obecně. Je to jako s čímkoli – co člověk, to jiná potřeba. Je dobré se seznámit s tím, jak kdo vidí své štěstí.

Takže vy ho vidíte ve velké rodině?
Přesně tak. Ve velké rodině, hudbě, ale i duchovním pátrání. Někdo naopak v malé rodině, autech a kulečníku. Další třeba rodinu vůbec nepotřebuje a chce být úspěšný v práci, běhání nebo touží objet svět. Co člověk, to jedinečnost, mustr na štěstí si děláme sami. Přeju všem, aby naplnili své představy o sobě a dopřáli ten prostor i druhým.

Do světa rád jezdíte taky… I s dětmi. Zrovna v lednu jste si takhle vyrazili na delší čas. Koneckonců je to u vás už tradice.
Děláme to tak hlavně vzhledem k mému povolání, kvůli němuž přicházíme o společně strávené léto. A protože jsme všichni spíš ti sluníčkáři, jezdíme za teplem v zimě.

Teď je hodně populární prodat majetek, sbalit rodinu a prostě jen tak bezcílně cestovat. S dětmi takhle světem putuje například modelka a bývalá miss Helena Houdová. Lákal by vás takový život?
Jojo. Já už bych byl v trapu. Ale mám moudrou ženu. Byl by to útěk za hledáním něčeho, co je stejně se mnou tady a kdekoli jinde na světě. V Čechách je nejlíp na světě. Jen si to ještě musí uvědomit i Češi.

Jste pět let ženatý. Máte s odstupem času pocit, že manželství nějak změnilo váš vztah?
Rozhodně ho zlepšilo. Dělá ze dvou jednoho, který všecko líp ustojí, líp se baví a je dvakrát až pětkrát šťastnější než před lety.

 

Celý rozhovor s Tomášem Klusem si můžete přečíst v novém čísle časopisu Blesk pro ženy:

Autor: Karolína Havlíková
Video se připravuje ...