Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Daniela Šinkorová: Váhu, na kterou jsem zhubla, není lehké si udržet

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/bpž
12. dubna 2018 | 06:00

Daniela Šinkorová (45) už sice v Ordinaci nehraje, ale její postava byla velice oblíbená. Nemohla tedy chybět při oslavě tisícího dílu tohoto seriálu. Herečce se v posledních letech podařilo zhubnout o sedmnáct kilogramů. Prozradila nám, jak si tuto váhu udržuje!

Pamatujete si ještě na svou první scénu v seriálu?
Na úplně první scénu si nevzpomínám, protože je to už asi sto let, ale vzpomínám si na první scénu v exteriéru. Byl to osmý díl a do seriálu nastupoval Petr Rychlý. My jsme se předtím vůbec neznali, nikdy jsme se nepotkali, jen jsme si podali ruce – a už tu byla milostná scéna. Točili jsme na Císařské louce, byl moc pěkný den a tam na lavičce jsme točili milostný dialog. Pak nás šoupli i do postele, ale to už byl další natáčecí den. Vzpomínám na to moc ráda, protože Petr je prima parťák.

Jak se taková milostná scéna točí, když toho člověka vidíte poprvé v životě?
Jde to, ale dře to. Jsme herci a je to naše povolání. V Ordinaci dělá Janko Sebechlebský a ten měl pro tyhle scény cit. Dělal to tak, že byly vidět jen části nahého těla, a to tak, aby to bylo hezké a příběh se odehrával prostřednictvím citů a ne fyzických pohybů.

Vy jste v seriálu zemřela. Bylo to na popud scenáristů, nebo jste chtěla ze seriálu odejít?
Už přesně nevím, byla to taková shoda náhod. Já jsem o odchodu přemýšlela a ze strany scenáristů pak přišlo tohle řešení, protože jsme to potřebovali nějak ukončit.

Nedávno jste se vrátila ke své hnědé barvě. V blond jste se necítila?
Blonďatá souvisela s obdobím, kdy jsem hodně zhubla, chtěla jsem to vyzkoušet. Vlastně jsem se tehdy vrátila ke své přirozené barvě, protože jsem blondýna a málokdo to ví. Ale vzhledem k tomu, že se mi hrozně ničily vlasy a musela jsem se výrazněji líčit, tak mě to přestalo bavit, protože s tím byla velká starost. Hnědá je pro mě výhodnější i na jeviště, dostávám pak výraznější role. V Mamma mia! jsem například v hlavní roli jako bruneta, i když je původně role psána pro blondýnu.

Máte raději negativní role, hraje se vám to lépe?
Ano, je to vděčnější a barevnější. Říká se, že dobrý herec se pozná tak, že dokáže zahrát kladnou postavu tak, aby byla barevná a mnohovrstevnatá. Je to velký herecký úkol, ale ti záporáci jsou asi zábavnější.

Jak si udržujete postavu potom, co se vám podařilo zhubnout?

Špatně, když si vzpomenu, tak cvičím, ale málo, jen sama a doma, aby u toho nikdo nebyl. Snažím se hlídat se v jídle, protože čas nezastavíme a metabolismus už tak nefunguje, takže mi stačí mnohem menší porce jídla.

Ulítáváte si třeba na bezlepkové dietě nebo nějakých podobných trendech?
Když jsem držela dietu a zhubla o sedmnáct kilo, tak jsem nejedla přílohy a vyloučila mouku a bylo to fajn. Člověk se cítil lehčí. Není to ale můj životní styl, snažím se jíst od všeho trochu včetně svíčkové a knedlíků a je mi tak dobře. Dávám svému tělu to, o co si říká.

Co chystáte nového?
Bude dvacet tři nových představení Mamma mia! v Kongresovém centru v Praze, na to se moc těším a všechny vás zvu!

 

 

Autor: luh, roh
Video se připravuje ...