Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Petra Kvitová v Ordinaci: Budu Mázlovi promlouvat do duše

28. února 2018 | 06:00

Petra Kvitová (27) už brzy oživí dění v oblíbeném seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Zahraje si v něm ve spojitosti s primářem Mázlem a na svou hereckou zkušenost se moc těší. Českou tenisovou hvězdu uvidíme v televizi již brzy, a sice v osmistém díle. Jak seriálovou atmosféru rozdmýchá?

„Jakmile vyhrajete první zápas, tak já vám jako Čestmír Mázl zařídím roli v Ordinaci v růžové zahradě,“ takovou motivační výzvu připojil v březnu v Televizních novinách Petr Rychlý k narozeninovému přání Petře Kvitové.

Dobře věděl, že naše tenisová hvězda patří k fanouškům seriálu a tahle nabídka ji mohla potěšit. Kvitová výzvu přijala a o pouhé dva měsíce později. Po prvním vyhraném zápase, herci odpověděla: „Vyhrála jsem zápas, do Ordinace se těším.“ A Rychlý sliby plní.

Petro, co vás přimělo vzít roli v Ordinaci?

Nikdy jsem se svým zájmem o seriál netajila, a tak v minulých letech nabídky zahrát si v seriálu přicházely, ale nikdy to nějak časově nevycházelo. Až loni, po tom incidentu. Herci mi namlouvali vzkaz, ať se brzy uzdravím a Petr Rychlý mi poslal narozeninový vzkaz, že až se vrátím a vyhraju svůj první zápas, tak si v Ordinaci zahraju. Takže po French Open 2017 jsem tuto výzvu moc ráda přijala.

Vzpomenete si na situaci, kdy jste se o narozeninovém vzkazu Petra Rychlého dozvěděla?

Úplně přesně, byla jsem na soustředění na Kanárech, koukala jsem večer na počítač a tam na mě z Facebooku tato výzva vyskočila. Moc mě to pobavilo, tak jsem to hned ukazovala trenérům, že budu herečka. A protože jsem nikdy nepochybovala, že se vrátím, tak už jsem přemýšlela, kdy by to tak mohlo být.

Čím Ordinace poutá vaši pozornost?

Seriál sleduji už strašně dlouho, už si ani nevzpomenu od kdy, ale sleduji všechny vztahy i nevztahy a příběhy, které se tam odvíjejí. Moc mě jeden čas bavil doktor Švarc. Seriál sleduji hlavně v cizině, na turnajích. Je to taková oddychovka, která mě uklidňuje.

Natáčení vás teprve čeká. S jakými očekáváními do toho jdete?

Zatím je to přede mnou, a tak se docela těším, i když pořádně nevím, co mě čeká, ještě nikdy jsem nehrála, i když budu sama sebou. Myslím si, že až to začne, kolem budou kameramani, osvětlovači a další lidé ze štábu, tak to na mě padne. Focení jsem zažila řadu, ale toto bude asi něco jiného, to není jen o pózování. No, snad budou mít se mnou všichni trpělivost a moc jim to nebudu kazit.

Jaká bude vaše úloha v seriálu?

Budu Čestmírovi Mázlovi, se kterým si i zahraju tenis, promlouvat do duše. Ale co a proč mu budu říkat, na to se budete muset podívat sami.

Policie po 17ti měsících zadržela muže, který Petru Kvitovou pořezal na ruce

Petru Kvitovou uvidíte v Ordinaci už za dva týdny. Na první fotografie z natáčení se podívejte do fotogalerie:

Vše o seriálu Ulice se dočtete ZDE >>>

Autor: Adéla Ondroušková
Video se připravuje ...