Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rozvody královské rodiny: Kdo byl první manžel Meghan a kdo komu zahýbal?

  • 28. listopadu 2017 | 06:00

    Rozvod je v dnešní době úplně normální záležitost, kterou si může dovolit každý. V královských rodinách to ale pořád není tak jednoduché a rozdělení páru otřásá celou zemí. Lehké to nemají ani ti, kdo už jednou rozvedení byli a chtějí se přivdat či přiženit do královské rodiny. S jakými skandály se už musela Británie vypořádat?

  • Camilla a princ Charles

    Princ Charles a jeho manželka Camilla
    Autor: Foto: ara

    Cammilla s Charlesem se do sebe zamilovali již v 70. letech, jenže jejich vztahu tehdy nebylo přáno. Tehdejší Camilla Shand se tak provdala za důstojníka Andrewa Parkera Bowlese (77), s nímž měla dvě děti, syna Toma (42) a dceru Lauru (39). Charles také nezůstal sám a oženil se s princeznou Dianou, kterou si celý svět okamžitě zamiloval.

    Jenže Camilla s Charlesem se po nějaké době znovu dali dohromady a Camilla tak byla následně jedním z hlavních důvodů, proč to skřípalo mezi Charlesem a princeznou Dianou. Ta se sokyní v lásce cítila být velmi ohrožená před svatbou i po ní. V roce 1989 pak dokonce svého muže nachytala, jak s Camillou provozuje sex po telefonu. Camilla se rozvedla v roce 1995 a v roce 2005 se provdala za svého celoživotního milence prince Charlese. I s ním to ale, jak se zdá, není procházka růžovým sadem. Jen čas ukáže, jestli Camillu i Charlese čeká další rozchod, nebo vztah pod drobnohledem médií i britské veřejnosti ustojí.

  • Princ Charles a Diana Spencer

    Diana s Charlesem a syny Williamem a Harrym
    Autor: profimedia.cz

    Dvacetiletá Diana se stala Princeznou z Walesu 29. července 1981, když si v londýnské St Paul´s Cathedral řekla své ano s Princem Charlesem. Už svatba ovšem dávala znát Dianinu osobitost a budoucí princezna se rozhodla z tradičního slibu vynechat, že bude svého manžela "poslouchat", což si v té době zasloužilo řadu komentářů ze strany konzervativních Britů.

    I když se Diana i Charles brali jako velmi zamilovaní a jejich manželství bylo dlouhých z počátku šťastné, už její aférou s Hewittem začalo dostávat trhliny. Když kolem roku 1986 začal Charles znovu navštěvovat svoji dávnou lásku Camillu Diana tím velmi trpěla. Na veřejnost pak dokonce prosákly zprávy, že také díky tomu trpěla bulimií a pokusila se o sebevraždu.

    9. prosince 1992 tehdejší předseda britské vlády oznámil parlamentu, ze Charles a Diana žijí odděleně. Po dlouhém řízení byli rozvedeni 28. srpna 1996, avšak Diana nadále zůstávala členkou královské rodiny, jako matka budoucího panovníka trůnu. Rozvod nic nezměnil ani na tom, jak Dianu viděla veřejnost. Naopak veškerou vinu na svých bedrech nesl Charles, který byl v té době v očích Britů nepříliš oblíbený.

    Zhruba měsíc po jejich rozchodu v roce 1997 už Diana začala vídat Dodiho Al Fayeda. Vypadalo to, že po jeho boku Diana konečně nalezla štěstí a pohodu, po kterých tak dlouho toužila. Krátce po půlnoci v neděli 31. srpna 1997 se však při útěku před novináři stala společně se svým drahým obětí tragické autonehody, při níž oba zahynuli. Zpět do Anglie převezl Dianino tělo osobně Princ Charles a Dianiny dvě sestry. Poslední rozloučení s "královnou lidských srdcí" se konalo za celosvětového zármutku 6. září 1997 ve Westminster Abbey.

  • Andrew, vévoda z Yorku, a Sarah Ferguson

    Autor: Foto: Profimedia.cz, Reuters, EPA, ara

    Andrew, vévoda z Yorku a Sarah Ferguson se znali se od maličk a jiskra mezi nimi přeskočila v roce 1985 ve Windsoru, kde se tehdy potkali.Vzali se už rok na to, přesněji 23.7. 1986, jejich manžeklství však trvalo pouhých 6 let a je tak nejkratším manželstvím v královské rodině.

    Důvodem k tomu, že se pár rozešel, byly mimo jiné fotky rozesmáté Sarah v rukou jiných mužů. Andrew, syn královny Alžběty II a bratr price Charlese, ovšem taky není žádný svatoušek! Ještě během manželství měl údajně aférky s pornohvězdou Koo Stark a hvězdou Playboye Angie Everhart. Na přelomu tisíciletí měl pak kamarádovi, milionáři Jeffreymu Epsteinovi (64), platit za sex s nezletilou, což byla kauza, která vyšuměla do zrtracena. Oběma bývalým manželům však budiž ke cti, že spolu dodnes vycházejí kamarádsky a o dcery pečují společně.

  • Princezna Anna a Mark Phillips

    Princezna Anna a Mark Phillips
    Autor: Profimedia.cz

    Jediná dcera Alžběty II. si pohádku v podobě "a žili šťastně až do smrti" také neprožila. . Zlatého olympionika Marka Phillipse dala dohromady s Annou láska ke koním. Vzali se v roce 1973 a vydrželi spolu dlouhých 19 let. I jim se ale bohužel manželství rozpadlo, a to kvůli Markově nevěře ss učitelkou Heather Tonkin z Nového Zélandu. Aby toho nebylo málo, z aférky se mu dokonce narodila nemanželská dcera Felicitas.

     

     

  • Meghan Markle a Trevor Engelson

    Meghan Merkle a Trevor Engelson
    Autor: profimedia.cz

    Exotická kráska s kavkazskými kořeny, která bude brzy oficiálně patřit do královské rodiny, má už také za sebou jeden rozvod. Za manžela si vzala amerického filmového producenta a hledače talentů Trevora Engelsona. Byli spolu od roku 2004, po šesti letech se rozhodli vzít a v roce 2013 se rozvedli. Kvůli tomu musela zásnuby s princem Harrym schválit sama britská královna. Doufejme, že tentokrát to už vyjde.

Autor: kaj
Diskuse ke článku
.