Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Aňa Geislerová se svěřila, proč pláče v autě a jak bude slavit narozeniny svých dětí!

7. května 2017 | 06:00

Aňa Geislerová (41) nedávno oslavila své narozeniny. Přiznala, že čím je starší, tím raději slaví, a také to, jaký si na sebe ušila bič s oslavami v rodině. Řídí úplně nové auto a vyšlo najevo, že je vášnivou řidičkou a v autě nechává svým emocím volný průběh.

Nedávno jste oslavila narozeniny. Jaká byla oslava? Nebo ji teprve plánujete?
Mé narozeniny letos připadly na Velikonoční pondělí, takže jako obvykle jsme je trávili v rodinném kruhu. Já jsem ale v naší rodině na konci narozeninové sezony a obvykle si mých narozenin nikdo moc nevšímá, natož když ještě připadnou takhle na Velikonoce. Dopadlo to tak, že jsem někde bokem dostala dort a šli jsme sbírat vajíčka.

Slavíte ráda, nebo se to s věkem mění?
Slavím ráda a s věkem čím dál raději.

Máte doma tři děti, to je spousta narozeninových oslav. Vymýšlíte pokaždé něco speciálního?
Musím říct, že jsme to takhle nastavili, ale začínáme z toho být všichni vyčerpaní a v podstatě začínáme slučovat. Všechny děti jsou letní, proto chystáme hromadnou oslavu. Necháme nejspíš losovat, na čí narozeniny to připadne, a uděláme jednu velkou. Ale jinak děláme rádi tematické oslavy, takže je to vždycky zábava.

Video se připravuje ...
Aňa Geislerová má další dítě, jeho porod proběhl hladce • VIDEO: Andrii Konontsev

Jaké dárky máte nejraději?
Všechny. Mám ráda dárky, mám ráda kytky. Vymysleli jsme teď takovou věc, že zavedeme takzvanou dárkovou podmínku, která bude platit pro dospělé, děti se do toho nepočítají. Dospělý člověk odcházející z Vánoc nebo narozenin může mít maximálně jednu malou tašku, kam se mu všechny ty dárky vejdou. Jsem vlastně pro takovou miniaturizaci a zmenšování dárků. Naše rodina je v tomto totiž šílená a dává různé obrazy, květiny, nábytek, klece na ptáky a podobně, a to pak člověk týden přemýšlí, kam to všechno dá.

Budete teď jezdit v novém autě. Je to také tak trochu dárek pro radost?
Ano, je to nové BMW X5 a mé ambasadorství pro Invelt je jedna velká radost. Každý ví, že převzít nové, čisté a voňavé auto – zejména když máme děti – je úžasný pocit. Jsem milovníkem aut a trávím v nich velkou spoustu času, takže být ambasadorkou takové skvělé značky je pro mě opravdu úžasný dárek.

Jaká jste řidička?
To záleží! Myslím, že jsem bezpečná řidička, zejména když jezdím s dětmi. Když jezdím sama, tak jezdím ráda rychle, ale samozřejmě v rámci bezpečnosti. Pokud mi ale někdo sedí v autě, tak jsem klasický „rozvozář“.

Rozčilujete se za volantem?
Ano, rozčiluju a přiznám se, že jsem poměrně impulzivní, co se týče komunikace mezi řidiči. Co ale opravdu nemám ráda na silnici, jsou pravdaři v levém pruhu. Každý je dospělý a schopný posoudit svou vlastní zodpovědnost za překročení rychlosti a nepotřebuju moralisty v levém pruhu, aby mi naznačovali, že mám jet padesát. Já to vím, ale v daný moment to prostě jinak nejde nebo nemůžu. To se pak vždycky opravdu rozčiluju.

Máte trik na to, jak zabavit děti na dlouhé cestě?
Určitě tablety s pohádkami a filmy. Děti už jsou ale v tomhle směru poměrně soběstačné, ty větší pak poslouchají hudbu. Takže pohádky, sociální sítě a hudba. A pak taky zastávky, ty máme hodně rádi a často zastavujeme.

Zpíváte si v autě?
Auto je pro mě taková emocionální buňka, kde když jsem sama a jedu, tak zásadně poslouchám hudbu strašně nahlas a buď jsem šťastná, nebo si třeba popláču, prožívám spoustu věcí. Je to takový můj kus soukromí a zároveň radosti z pohybu a hudby, která mě obklopuje. Když jedu s dětmi, tak my pořád říkají: nejezdi rychle, nezpívej, netancuj, nenadávej. To jsem pak opravdu jenom řidič. Ale když ten čas v autě patří jenom mně, tak si ho tam užívám se vším všudy. Dokonce na některé akce či natáčení jezdím dobrovolně sama autem, protože jednak ráda řídím, jednak je tam právě to soukromí. To mám opravdu ráda.

Když vás zastaví policie na běžnou prohlídku, jaká bývá jejich reakce?
S policisty mám samé dobré zkušenosti. Nesnažím se je nijak balamutit, když vím, že páchám něco špatného, tak se rovnou přiznám, a když mám naopak pocit, že se po mně někdo chce vozit, tak se nedám. Ale nepamatuju si žádný konflikt nebo to, že by mi něco bylo promíjeno. Já vlastně víceméně jezdím spořádaně. Při poslední běžné silniční kontrole jsem dokonce zjistila, že mám všechny body.

 

Video se připravuje ...