Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kompletní seznam pohádek, které poběží na vánoční svátky v České televizi

Video se připravuje ...
Vánoční pohádky
VIDEO: Česká televize
21. prosince 2016 | 06:00

Kdo by se o Vánocích netěšil na pohádky? Chlapi na ně možná tolik nejsou, ale i ty najdete s mísou plnou cukroví, jak leží na gauči a spokojeně sledují třeba Mrazíka. Na kterou pohádku se nejvíc těšíte vy? Tady je seznam všech, které bude vysílat Česká televize během tří vánočních svátků.

Na Štědrý den pojedou v televizi pohádky jak na běžícím páse, jedna klasika bude střídat druhou. Je to bezva sedět u pohádek, ale zkuste taky vystrčit nos ven a zajít s dětmi na procházku nebo s přítelem na svařáček. Udělá vám to dobře a aspoň vám před slavnostní večeří trochu vyhládne. Program začíná už v šest hodin ráno.

Štědrý den
06.00 – Vánoční panenka, pohádka o zlém panákovi a Anežce, která málem přišla o největší dárek (2004).
06.50 – Zimní víla, Nikola Votočková a Marek Taclík v pohádce o krásné Kateřině a mladém knížeti, jejichž láska překonala i nástrahy zlé macechy (1999).
07.45 – Jak si zasloužit princeznu, Pavel Řezníček jako laskavý a soucitný syn rybáře dostane tu nejsladší odměnu. Filmová pohádka na motivy klasické předlohy Boženy Němcové (1994).

Video se připravuje ...
České pohádkové klenoty • VIDEO: Česká televize

09.00 – Princové jsou na draka. "Dělání, dělání, všechny smutky zahání" a jiné písničky ve známé pohádce (1980).
09.55 – Zlatovláska, oblíbená hudební pohádka o tom, jak dobrosrdečný Jiřík porozuměl řeči zvířat a získal lásku krásné panny. Podle předlohy K. J. Erbena (1973).


11.15 – Nesmrtelná teta, "štěstí pomine, rozum se ztratí, jenom já, Závist, jsem věčná..." Jiřina Bohdalová v hlavní roli české filmové pohádky na motivy K. J. Erbena o království, ve kterém rozumu nebylo přáno (1993).
12.55 – Tři veteráni, veselá filmová pohádka podle Jana Wericha pro malé i dospělé děti (1983).

Video se připravuje ...
Tři veteráni - Není nutno • VIDEO: youtube

14.30 – Princezna a písař, ona má svou hlavu a on má svůj plán, jenže teď musí spoléhat jeden na druhého! Dobrodružná romantická pohádka vyprávěná s humorem a s hrdiny, kteří vám budou blízcí (2014).


15.55 – Šíleně smutná princezna, Helena Vondráčková a Václav Neckář v hudební pohádce o lásce dvou královských potomků (1968).
17.20 – Byl jednou jeden král... Jan Werich v české filmové pohádce, ve které zvítězí sůl nad zlatem a moudrost nad hloupostí (1954).


19.00 – Pravý rytíř, premiérové pohádkové dobrodružství, v němž mladý rytíř a jeho starostlivý otec překonají řadu nástrah, porazí zlého černokněžníka, vysvobodí princeznu, najdou lásku a především cestu jeden k druhému.

Video se připravuje ...
Česká televize digitálně zrestaurovala Tři oříšky pro Popelku • VIDEO: Česká televize

20.20 – Tři oříšky pro Popelku, Libuše Šafránková v hlavní roli příběhu o krásné dívce a jejím kouzelném dárku. Slavná filmová pohádka (1973).

Boží hod vánoční

06.20 – To vánoční šturmování aneb Pokoj lidem dobré vůle, vánoční pohádka o lásce a porozumění (2004).

07.25 – O štěstí a kráse, pohádka o princezně Marion, pradlence Madlence a jedné podivuhodné záměně (1986).

08.30 – Noc na Karlštejně, Jana Brejchová a Vlastimil Brodský v populárním muzikálu podle stejnojmenné divadelní hry Jaroslava Vrchlického o císaři Karlu IV. a jeho manželce Elišce Pomořanské (1973). 

Video se připravuje ...
Lásko má já stůňu • VIDEO: youtube

10.00 – Co takhle svatba, princi? Hudební pohádka o princi, který si nakonec vybral nevěstu podle svého srdce (1986).
11.30 – Císařův pekař, Jan Werich v první části slavné historické komedie o stárnoucím císaři Rudolfovi II., pekaři Matějovi a legendárním Golemovi (1951).
12.50 – Sněžný drak, velká filmová pohádka o lásce, ve které princezna se svým vyvoleným musí překonat nejednu překážku.

Video se připravuje ...
Sněžný drak a další premiérové pohádky roku 2013 • VIDEO: youtube

14.25 – Princezna ze mlejna, pohádka o tom, kterak Jindřich našel v Elišce tu pravou princeznu svého srdce. Oblíbená česká filmová pohádka (1994).
16.10 – Tři životy, Vojtěch Dyk ve výpravné pohádce o lásce, která musí projít těmi nejtěžšími zkouškami (2007).

17.30 – Jak vytrhnout velrybě stoličku, evergreen, který nikdy neomrzí! Tomáš Holý jako nadmíru čilý a podnikavý Vašek ve slavné a cenami ověnčené komedii o hledání tatínka (1977).
20.00 – Slíbená princezna, velká výpravná pohádka, v níž je zlatovlasá princezna Čirá Radost slíbena pirátovi. Dokáže odvážný Jiřík splnit tři úkoly, porazit nápadníka a přivézt Radost svému knížeti? A co když je láska silnější než všechny sliby? Zjistíte v nové pohádce.

Na Štěpána
06.15 – O kominickém učni a dceři cukráře, pohádka o sirotkovi, který i přes nepřízeň osudu najde obyčejné lidské štěstí (2006).
07.20 – Dívka na koštěti, Petra Černocká v bláznivé komedii o mladičké čarodějce Saxaně (1971).

Video se připravuje ...
Saxana, dívka na koštěti • VIDEO: youtube

10.15 – Ať přiletí čáp, královno! Co dělat, když se místo vysněného prince narodí roztomilá holčička... Volné pokračování hudební pohádky Co takhle svatba, princi? (1988).
11.50 – Pekařův císař, Jan Werich ve druhé části slavné historické komedie o stárnoucím císaři Rudolfovi II., pekaři Matějovi a legendárním Golemovi (1951).


14.00 – Princezna ze mlejna II, tentokrát o tom, jak vodník s čertem chránili Elišku před knížepánem, zatímco Jindřich bojoval s Turkem. Oblíbená česká filmová pohádka (2000).
17.20 – Jak dostat tatínka do polepšovny, evergreen, který nikdy neomrzí! Tomáš Holý v nestárnoucí a festivalovými vavříny ověnčené komedii o nadmíru podnikavém Vaškovi pokračuje v prázdninovém příběhu u nového dědy (1978).

Video se připravuje ...
Lucie Černá: Nová štědrovečerní princezna natáčela s Bradem Pittem • VIDEO: Tereza Kovářová/BPŽ

20.00 – Zázračný nos, velká výpravná česko-slovenská pohádka, novinka České televize, o dvou krásných princeznách, bohatém nápadníkovi a chudém zamilovaném mládenci. Jejich cesta za láskou a štěstím nebude snadná, ale snad jim pomůže kouzelník, který ví, že na všechno, zvlášť na lidi, je třeba mít ten „správný nos“.

 

 

Video se připravuje ...