Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hádejte, pro jakého chlapíka teď Halina Pawlowská doma vaří

Video se připravuje ...
Halina Pawlowská představila svou novou kuchařku
VIDEO: Adam Balažovič
22. listopadu 2015 | 06:00

Právě nyní si můžete v knihkupectvích zakoupit další knihu Haliny Pawlowské, tentokrát se jedná o rodinnou kuchařku. Recepty sahají o dvě století zpět a spisovatelka je obohatila o osobní příběhy, takže se u vaření nebudete nudit. 

Ač je kniha receptů plná, doma takhle bohatý jídelníček nemají. „Náš jídelníček je hodně ovlivněn mým vnukem. V týdnu často vaří moje tchyně a tu zajímá jedině to, aby to papal Hugo. Ten miluje omáčky, takže my se pak snažíme to nějak kompenzovat. Babičce jsme zakázali ji zahušťovat, takže inovuje. V létě ale jíme hodně zeleniny,“ prozradila nám Halina.

Halina nám dokonce přiznala, že je jí úplně jedno, když jí do vaření někdo mluví. „Mně to nevadí, ale je fakt, že my doma nemáme tendenci do toho tomu druhému kecat, protože jsme dost rádi, když vaří někdo jiný,“ smála se spisovatelka. Ta v životě vařila nejvíc pro čtyřicet lidí, a to už bylo prý opravdu hodně, běžně doma vaří tak dvanáct porcí. „Musím vždycky navařit tak, aby si každý mohl aspoň jednou přidat.“

Video se připravuje ...