Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Liběna Rochová: Česká republika má velké návrhářské talenty

Video se připravuje ...
Liběna Rochová slaví úspěchy se svými studenty po celém světě
VIDEO: Ladislav Novák
24. října 2015 | 10:00

Studenti z ateliéru designu oděvu a obuvi Uměleckoprůmyslové vysoké školy v Praze, který vede návrhářka Liběna Rochová, udělali velký dojem v Tokiu a New Yorku. S projektem nazvaným Ikonická recyklace už objeli svět. Pokud byste chtěli modely spatřit, musíte si to namířit do Vídně, kde budou k mání na prodejní výstavě. 

Zájemci o neobvyklou módu si mohou udělat radost ve Vídni, kde se budou prodávat výjimečné kousky oděvů od začínajících návrhářů. Co kus, to originál, navíc je v každém modelu ještě něco navíc.

S celým nápadem přišla rakouská módní odbornice Elisabeth Längle, jež věnovala studentům ikonické modely návrhářů zvučných jmen. Každý student si mohl vybrat návrháře dle svého gusta. Jejich úkolem bylo vžít se do role kreativního ředitele konkrétní značky a vytvořit tři modely, které budou vycházet se stylu daného módního domu a přitom zároveň ponesou rukopis mladého návrháře. 

Modely od Donny Karan, Helmuta Langa, Prady nebo Jean-Paula Gaultiera mohli rozstříhat a použít jejich části do těch svých. „Studenti měli vůči modelům velký respekt,“ potvrdila nám Liběna, která si své studenty a projekt nemohla vynachválit. Podle ní má naše země rozhodně v tomto ohledu velkou budoucnost. „Česká republika má velké talenty, proto je ukazuji světu. Lepší se to rok od roku a kreativita a jejich talent jsou ve světě pomalu, ale jistě poznávány.“   

Přehlídka kousků z projektu Ikonická recyklace probíhala v Praze v rámci Designbloku, který poběží ještě celý víkend. Centrem je Průmyslový palác na Výstavišti. 

Video se připravuje ...