Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nymfomanka Charlotte Gainsbourg o své roli: Musela jsem zoufale brečet, křičet, co to jen šlo

26. srpna 2015 | 06:00

Múza režiséra Larse von Triera a hlavní hrdinka nového filmu Samba neoplývá klasickou krásou. Její podmanivé kouzlo vás ale podvědomě nutí nespustit z ní oči a klást si dokola otázku: tak je krásná, nebo není?

Fyzická krása ovšem není, oč tu běží. Dnes čtyřiačtyřicetiletá herečka se už od dětství pohybovala v uměleckém prostředí. Postavy, které ztvárňuje, se často potýkají s neutěšenými rodinnými vztahy, psychickými problémy nebo vnitřní rozervaností.

Když s ní otec natočil skandální píseň Lemon Incest, kterou někteří kritici označili za oslavu pedofilie, začali si Charlotte všímat režiséři. Její kariéra díky tomu odstartovala už ve třinácti letech. Stala se múzou kontroverzního dánského režiséra Larse von Triera, jenž kromě svých filmů Prolomit vlny, Dogville, Melancholie, Antikrist nebo Nymfomanka proslul i svými fobiemi a depresemi. Charlotte je nejen nadaná herečka, ale i zpěvačka. V New Yorku právě připravuje své páté album a čeká ji taky natáčení prvního velkého hollywoodského trháku Den nezávislosti 2.

Změnil film Nymfomanka váš pohled na sex nebo vaše chování ohledně sexu?

Ten film mě změnil v mnoha různých ohledech, ale o sexu jsem se rozhodně nic nového nenaučila. Už ve filmu Antikrist jsem měla nahé scény, trochu na hranici. Tehdy jsem se styděla, takže spíš bych to definovala jako období před a po Larsovi.

Musela jste jít až za své vlastní hranice?

Charlotte Gainsbourg hraje rozervané hrdinky, její život je však podobně komplikovaný
Autor: profimedia.cz
To je prostě Larsův styl, vždy to chce nechat zajít tak daleko. Styděla jsem se za své tělo, musela jsem zoufale brečet, křičet, co to jen šlo. Byl to takový extrém, že jsem měla jedinou možnost – povznést se nad to a říct si, že na tom zas tak nezáleží.

Točíte raději komedie, nebo dramata, kterých máte na svém kontě víc?

Miluju smích a zábavu. Přesto nejsem bavič, neumím lidi rozesmát, možná jen trochu v rodině. Zato si moc užívám blízkost lidí, kteří umějí rozesmát mě.

V blízké době vás čeká významný průnik do Hollywoodu, budete natáčet pokračování snímku Den nezávislosti. Vnímáte to jako velký milník ve své kariéře?

Určitě, a navíc velmi nečekaný, ještě nikdy jsem nebyla obsazena do filmu se speciálními efekty. Hollywoodské velkofilmy jsou obvykle velkolepá podívaná a já se na natáčení moc těším.

Jak se Charlotte Gainsbourg vyrovnává se svými depresemi, komplikovaným vztahem k otci a jaké bylo natáčení s Richardem Gerem, se dočtete v nejnovějším čísle OK! Magazine.

...
Autor: OK! magazín

Autor: Božena Vařilová, The Interview Feed
Video se připravuje ...