Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zpěvačka Marta Jandová: Kojení na veřejnosti je přirozená věc

Video se připravuje ...
Novopečená maminka Marta Jandová se stala tváří australské přirodní kosmetiky, kterou do Čech začal dovážet Petr Janda.
VIDEO: Adam Balažovič, Lenka Chvostová
17. září 2013 | 10:18

VIDEO: Ze zpěvačky a novopečené maminky Marty Jandové (39) na dálku vyzařuje štěstí a spokojenost. I když dceři Marušce věnuje téměř všechen svůj čas, našla si chvilku na rozhovor s námi. Prozradila, jak si užívá mateřskou roli, jak řeší kojení na veřejnosti, jaký je její otec, zpěvák Petr Janda (71), dědeček, i jak s péči o miminko pomáhá tatínek.

Krásná zpěvačka porodila teprve začátkem srpna, přesto už se vrhla do práce. Stala se tváří přírodní ovocné kosmetiky, kterou v Austrálii "objevil" její otec. Zákonitě tak nemohla chybět na večírku, kde se zázračné produkty z papáji představovaly. Dlouho se tu však nezdržela. Jen co jsem ji vyzpovídala, spěchala domů za dcerou, kterou na večer svěřila do rukou svého partnera Miroslava Vernera.

"Teď hlídá tatínek. Je úžasný. Ale už mi volal, že má Maruška hlad. Už jí dal flaštičku, ale ona má přeci jen radši jídlo čerstvě ohřáté přímo od maminky. Je ještě malinká," prozradila Marta.

Ta je ráda, že dceru může kojit a doufá, že jí mléko vydrží alespoň půl roku. "Uvidíme, jestli se to podaří. Já si hrozně moc přála kojit, takže snad to vyjde. Zatím mám mléka dost, kojím každé dvě hodiny."

Marta Jandová i její otec Petr ujíždějí na papaye
Autor: Blesk - only Papaya
Rozhodně se tím však nenechává nijak omezovat a s Maruškou rozhodně nesedí jen doma. S kojením mimo domov problémy nemá. "Na veřejnosti se zkrátka občas musí kojit. Já už také kojila v restauraci. Šla jsem na místo, kde na mě tolik nebylo vidět a prostě jsem se otočila. Mám dost velkých plen a šátků, takže je přes sebe přehodím a je to. Je to úplně normální přírodní věc. Prsa nikde nevystrkuju, nikdo mě nevidí, tak co," tvrdí zpěvačka.

A protože má její otec Petr Janda doma dvě malé dcery, Anežku (4) a Rozárku (1), zajímalo mě, jak si užívá vytouženou vnučku. "Je to ten nejúžasnější dědeček. Nás s bráchou si tak neužil, jako si pak užíval Elišku a teď si užívá ty malinký. Když jsem u nich doma, tak mi Marušku pořád bere."

Tohle je celý klan rodiny Jandových!
Autor: Blesk – Marek Pátek

Video se připravuje ...