Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Alena Šeredová (35): Jsem poctivka a neumím lhát

Alena Šeredová
28. března 2013 | 06:00

Modelka, herečka a moderátorka Alena Šeredová, od června 2011 Alena Buffon, oslavila 35. narozeniny. Přestože je matkou na plný úvazek a manžel je neustále na cestách, neztrácí úsměv a je krásnější než kdy dřív.

21. března jste oslavila narozeniny. Prozradíte našim čtenářkám, co jste dostala k narozeninám?

Od manžela jsem zatím dostala jen přání po telefonu, protože není se mnou v Praze. Ale, jak ho znám, bude to nejspíš nějaký šperk. On je totiž převážně „šperkařský dárce“. Od synů jsem dnes ráno jeden šperk už dostala. Vytvořili mi korále z takového zvláštního moduritu, který ve tmě svítí.

Který dárek vám letos udělal největší radost?

Upřímně, to byl dárek od mé sestry. Dostala jsem od ní takový speciální přístroj, na který se zavěsí kufr a přístroj vám ukáže, kolik kufr váží. Tahle mašinka mi dost usnadní život. Na letištích jsou totiž hrozně přísní a většinou mám nadváhu (smích).

Jak dlouho plánujete zůstat v Praze?

Za dva dny se opět vracíme s klukama do Itálie. Tentokrát s námi jede i moje maminka. Do Prahy přiletím za pár dní znovu, a to na Velikonoce.

Už jste si na časté cestování zvykla?

Je to trochu otrava, protože to není přímý let. Když letím i s klukama, je to ještě náročnější.

Mluví vaši synové česky?

Ano, oba mluví česky. Luisík velmi dobře a mladší David trochu hůř. Oba mají za mateřský jazyk italštinu a hlavní jazyk ve školce a ve škole zase angličtinu.

Kde se to naučili?

Já mám doma v Itálii českou televizi. Takže toho hodně pochytí právě z ní. Taky se díváme na různé animované filmy v češtině. Všeobecně pro děti je velmi jednoduché naučit se jazyk a nemusí do toho vkládat žádnou energii.

Mají kluci nějaké průšvihy ve školce nebo ve škole?

Jestli budou po mně, tak žádné průšvihy dělat nebudou. Já jsem poctivka a ani neumím lhát. Tím, že je vychovávám převážně já, myslím, že se průšvihů vyvarují. A kdyby přece jen něco provedli, nemají možnost mi to zatajit, protože si o nich i dětech sousedů můžu zjistit všechno na rodičovském portálu (smích).

Jak si jako maminka dvou dětí udržujete postavu?

Chodím hodně do posilovny, kde absolvuji pravidelně „vojenské tréninky“ a také izometrické tréninky břišních svalů. Při těch se nedělají klasické sklapovačky, z kterých bolí záda, ale dělají se různé pozice, při kterých bříško pracuje, aniž byste se hýbala. Mám za sebou také sedm lekcí tenisu, takže už se dokonce trefím i do míčku (smích).

A co váš jídelníček?

Stravu jsem hodně změnila a díky tomu jsem zhubla asi nejvíce. Nechala jsem si totiž udělat testy, které jídlo mi vyhovuje a které ne. Vyšlo mi, že nemůžu jíst skoro nic (smích). Přestala jsem tedy jíst mléčné výrobky, vajíčka, pečivo, těstoviny a jím hlavně maso, ryby a zeleninu. Taky piju hodně kávu, bez té bych nepřežila.

Video se připravuje ...