Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C
 
8. 6. - 10. 6. Kupte si podprsenku se slevou až 20 %
 

Mýty a pravdy o podprsenkách: Košíček C je moc velký a obvod nesmí tlačit

  • 7. června 2017 | 06:00

    I o podprsenkách kolují fámy, kvůli kterým jsme už při jejich výběru nebo následné péči mohly udělat velkou chybu. Prozradíme vám, co opravdu neplatí!

  • Obvod musí být pohodlný

    Obvod podprsenky musí nést 80 % váhy ňader, proto musí být pevný. Jen tak zůstane na správném místě, aniž by se při pohybu někam posouval. Pokud máte po celém dni nošení podprsenku otlačenou, rozhodně se toho neděste. Znamená to, že obvod sedí přesně tak, jak má. Samozřejmě to ovšem nesmí být bolestivé otlaky, které vám na kůži zůstanou dlouho po odložení podprsenky. Na zádech by se vám také neměly tvořit nevzhledné faldíky. Pokud to tak je, obvod musíte zvětšit!

    Podívejte se, jak si vybrat podprsenku, když máte středně velká ňadra:

    Video se připravuje ...
    Jak si vybrat podprsenku, když máte středně velká prsa?

  • Košíček A je malý, košíček C velký

    Autor: istockphoto.com

    To není tak úplně pravda. Velikost košíčku totiž závisí na velikosti obvodu. Podprsenky velikosti 70C a 80C mají různě velké košíčky. Oproti tomu například podprsenky 60D a 75A budou mít košíček stejně velký, lišit se bude jen délka obvodu. Jak je to možné? Jednoduše! Pokud chceme zmenšit obvod, musíme zvětšit velikost košíčku. Máte-li 75A, postupujete na 70B, dále na 65C. 

    KUPTE SI PODPRSENKU SE SLEVOU UŽ TENTO TÝDEN!

    http://img.blesk.cz/ras-cz/1-origin-3472451.pdf
    Autor: BPŽ

  • Velké podprsenky jsou ošklivé

    Autor: istockphoto.com

    To možná platilo dříve, ale dnes si i ženy s košíčkem G nebo K můžou pořídit krásné a sexy krajkové nebo barevné podprsenky. Takže se už nemusíte omezovat jen na vyztuženou hladkou podprsenku v tělové barvě.

  • Velká prsa a podprsenka bez ramínek nejdou k sobě

    Autor: shutterstock.com

    Jak už jsme psaly, většinu váhy prsou drží obvod, takže se správně zvoleným obvodem si můžete dovolit podprsenku bez ramínek klidně i s velikostí košíčku G. Ne každá taková podprsenka vám ale poskytne dostatečnou oporu. Záleží na tvaru košíčků i pevnosti vašeho poprsí. Nebojte se vyzkoušet podprsenek několik, určitě tu pravou najdete.

  • Změřený obvod těla je stejný jako velikost obvodu podprsenky

    Když si doma naměříte pod prsy 75 centimetrů, nemusí být obvod padnoucí podprsenky nutně stejný. Prádlo se vyrábí z elastických materiálů, a je tím pádem pružné. Klidně tedy jako první vyzkoušejte podprsenku s menším obvodem.

    Jste si jistá, že nosíte správnou velikost podprsenky? Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Nosíte správnou velikost podprsenky? Přesvědčte se o tom • VIDEO: Igor Hellebrandt/ BPŽ

  • Podprsenku perte jednou týdně

    Autor: istockphoto.com

    Někteří výrobci tvrdí, že podprsenku je nutné prát jednou týdně, jiní, že stačí jednou měsíčně. Rozhodně platí, že ji nemusíte prát po každém nošení, ale samozřejmě záleží hlavně na vás. Ženy, které se více potí, by měly prát častěji. To platí zejména u sportovních podprsenek. Jemné krajkové stačí vyprat zhruba po čtvrtém nošení.

  • Neperte ji v pračce

    Ano, pračka může podprsenku zničit, ale prát každou zvlášť v ruce se nám také nechce. Pořiďte si ochranný sáček nebo speciální plastovou kuličku, ve které bude vaše podprsenka v bezpečí. Perte ji vždycky maximálně na 30 °C a pak nechte uschnout na vzduchu, ne v sušičce. Takhle budou vypadat i ty nejjemnější kousky prádla dlouho jako nové.

    Podívejte se na video, jak o podprsenky správně pečovat:

    Video se připravuje ...
    Jak pečovat o podprsenky? Nikdy je neždímejte a nesušte na slunci • VIDEO: Adam Balažovič

Diskuse ke článku
.
O víkendu 8. - 10. 6. jsme pro vás připravili skvělou nákupní akci. Ve vybraných obchodech si budete moci koupit tu nejlepší podprsenku, navíc se slevou až 20 % a dárkem od YVES ROCHER. To rozhodně nesmíte propásnout!
Správná velikost podprsenky
Video se připravuje ...