Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Eva Pavlová rok před šedesátkou: Jak její šatník odráží znamení Štíra?

5. listopadu 2023 | 05:00

První dáma slaví krásné 59. narozeniny, a to pátý den v měsíci, který odráží inteligenci, neskutečnou adaptaci i jistou dávku přirozeného šarmu. Navíc je narozena ve znamení Štíra, které jde s tímto dnem ruku v ruce. I pro Evu Pavlovou má její znamení zvěrokruhu nepochybně mimořádný význam. Jak její charakter reflektuje její osobní styl, kterým se prezentuje?

Znamení zvěrokruhu, ve kterém jsme se narodili, nepochybně odráží naši povahu. Určuje to, jak smýšlíme, jakým stylem komunikujeme, a to nejen verbálně, ale i nonverbálně – prostřednictvím vlastního, osobitého vkusu. Protože právě styl je dílčí část skládačky v našem celkovém charakteru.

Štířice: Výjimečné osoby se smyslem pro detail

Období od 24. října do 22. listopadu patří zrozencům znamení Štíra, ve kterém se narodila i naše první dáma. Ženy Štířice jsou synonymem výjimečnosti, odráží zdravé sebevědomí i přes to, že jsou přehnaně kritické samy k sobě a patří mezi citlivé osoby. Jsou opakem prvoplánovosti, na straně jedné jsou tajemné, avšak na druhé velmi otevřené. Jejich hlavním krédem jsou ženskost, jemnost i vášeň zároveň, vitalita i perfekcionismus. A právě jistá dávka smyslu pro detail v kombinaci se skrytými významy nonverbální komunikace se odráží ve výběru jednotlivých módních atributů. Jaké jsou pilíře šatníku první dámy, které vyjadřují symboliku tohoto znamení?

Video: Fashion koučka o stylu první dámy Evy Pavlové. Co znamenají barvy v jejím šatníku?

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských webů

V hlavní roli praktičnost

Vzhledem k tomu, že jsou ženy narozené ve znamení Štíra velmi aktivní, přímo nezbytně potřebují pohodlnou obuv, která bude využitelná pro nespočet příležitostí. Základním kouskem botníku jsou tak bílé tenisky v minimalistické siluetě bez příliš zatěžujících aplikací navíc. Ani Evě Pavlové tento atribut nechybí v jejím módním ansámblu, který vynáší spolu s evergreenovými džínami, s elegantními kalhotami, k nimž doplňuje nadčasové košile či decentní svetry.

Lekce business stylu

Štířice vzbuzují přirozenou autoritu, jsou vůdci a profesionály, jejichž absolutní doménou je business styl, který si však s nudou rozhodně netyká. Oplývají totiž nenuceným šarmem v kombinaci s naprostým komfortem. K jejich postavení i zdravému sebevědomí je samozřejmostí kalhotový kostýmek, ale i separé saka, která lze s lehkostí kombinovat se zbytkem jejich skříně. Sázejí na unitární paletu barev, výjimkou však nejsou ani výrazné barvy odrážející zápal a nadšení pro věc, jak je u těchto žen zvykem. U první dámy jsme si tak zvykli na plejádu minimalistické business módy, ale i svěžích a trendy barev v podobě lila, výrazné modře i vizuálně působivé, tolik energické a vášnivé červené.

Prim hraje kvalita

Ženy v tomto znamení zvěrokruhu apelují na kapsulový šatník opřený o prvotřídní kvalitu. To se projevuje zejména na svrchnících, nedají dopustit na vysoce kvalitní vlněné kabáty, které vydrží roky, zahřejí a udělají parádu při formálních i méně formálních událostech. Evu Pavlovou jsme mohli při inauguraci spatřit v kašmírovém červeném kabátě z dílny designérky a stylistky Štěpánky Pivcové. Kabát dal nahlédnout na další prvotřídní kousek exkluzivní kvality. Tedy na blankytně modré šaty, jež vznikly pod rukama designérky Zuzany Kubíčkové. Dominovaly navýsost sofistikovaným strukturovaným buklé materiálem.

Když se snoubí extravagance s minimalismem

Ačkoliv šatníku Štířic vládne převážně unitární paleta barev, jak již bylo výše zmíněno, leckdy překvapí extravagantním kouskem, co se barvy či zajímavého reliéfu týče. Není tak překvapením, když look osvěží zajímavými šátky, exkluzivní kabelkou či působivými designovými šperky, a to nejen v podobě broží. Na finále modelingové soutěže Elite Model Look se na Evě Pavlové vyjímaly nádherné šperky z butiku Roberto Coin. Příznačně pocházely z exotické kolekce Animalier s motivy štíra.

Volba exkluzivních šperků však tehdy nebyla čistě náhodná. Pro Evu Pavlovou měly opravdu osobní význam, což nám potvrdil i Štěpán Pokluda, manažer butiku Roberto Coin: „Tyto šperky nebyly vybrány náhodně. Motiv štíra charakterizuje znamení zvěrokruhu, které má pro první dámu mimořádný význam. Velkou roli při výběru hrála i dokonalá mistrovská práce, jejíž efekt znásobila působivá kombinace černých a čirých diamantů zasazených v bílém zlatě.“

Trendy kousky ve stylu Evy Pavlové vybírejte na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

Na modely Evy Pavlové se podívejte ve fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová