Neděle 19. května 2024
Svátek slaví Ivo, zítra Zbyšek
Oblačno, déšť 19°C

Hlavní konkurent proužků: Jak nosit vzor puntíků, aby vás i letos bavil?

6. června 2022 | 06:00

Puntíky. Roztomilý i elegantní vzor, který má silné postavení hned vedle proužků. Ve světě módních trendů není žádnou novinkou, najde si vás každoročně, jen vás dost možná upoutá vždy na něčem jiném. Ať už vám padly do oka jemná šifonová blůzka s efektivním řasením, rošťácký crop top nebo široké kalhoty. Jaké další kousky s tímto nestárnoucím vzorem naleznete v obchodech a jak je neotřele zařadit do stylových kombinací?

Je absolutně nadčasový a sluší všem, na tom se jistě shodneme. A právě proto sklízí neustálé ovace, stejně tak jako ikonické hnědé puntíkované šaty Julie Roberts ve filmu Pretty Woman, na které zkrátka nelze zapomenout. Mluví se o nich stále, a to i po více než 30 letech od premiéry filmu. Fakt, který dokazuje, že právě vzor puntíků je nestárnoucí klasikou.

Jak ho tedy zařadit do svého šatníku podle nejnovějších trendů? Račte se inspirovat dnešní dávkou módního stylu!

Rafinovaná smyslnost

Midi šaty áčkového střihu s kulatým výstřihem, které vytvořily z Vivian v Pretty Woman prvotřídní dámu, jsou sice ikonami, letos se ale zkuste trochu odvázat a midi délku přitom nutně nemusíte opouštět. Abyste dosáhla rafinované smyslnosti, to totiž nežádá krátkou mini ani poutající hluboký výstřih. Postačí důmyslné prostřihy v pase na elegantních šatech. K nim pak už stačí doplnit sandálky na podpatku – ať už v naturální či pestré paletě barev – a letní slaměnou kabelku. Ostatně ani letos tyto doplňky z přírodních materiálů netratí na své exkluzivitě. Více se dočtete v našem článku zde:

Nákupní tipy: šaty Zara, 999 Kč; podpatky Stradivarius, 799 Kč; náušnice Mango, 399 Kč; psaníčko Twinset, prodává zalando.cz, 4150 Kč

Letní pohoda

Není nic jednoduššího než obléknout barevnou blůzku, která je kombinovatelná se všemi základními dolními díly našeho šatníku. My jsme si oblíbily především džínovou sukni s rozparkem, která zkrátka nikdy neomrzí. Abyste se cítila navýsost pohodlně, k looku zvolte tenisky, perfektní tečkou pak bude crossbody kabelka zářivé veselé barvy.

Nákupní tipy: halenka Mango, 599 Kč; sukně s.Oliver, po slevě 1529 Kč; tenisky Tom Tailor, prodává zalando.cz, 960 Kč; kabelka Kurt Geiger, 4200 Kč; skřipec H&M, 149 Kč

Su!t

Kalhotový kostýmek je sázkou na jistotu do kanceláře, ale i večerní drink s kamarádkou. Pokud ho zvolíte pro druhou příležitost, ozvláštnit ho navíc můžete působivou ledvinkou. Připevněte ji na pas!

Nákupní tipy: kalhotový kostým Mango – kalhoty, 1299 Kč; sako, 2299 Kč; podpatky Aldo, 85 $; ledvinka Aldo, 45 $; crop top H&M, 129 Kč

Stylový outfit vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

K roztomilému vzoru puntíků vyzkoušejte i netradiční účes! Více se dozvíte v našem videu:

Video se připravuje ...
Potřebujete účes na svatbu nebo do práce? Zkuste tyto tipy podle naší redakce • VIDEO: Videohub/Kristýna Juřicová

Autor: Žaneta Podlahová