Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jaké džíny jsou pro baculky nepřáteli číslo jedna?

22. září 2022 | 06:00

Pro ženy s nadměrnou velikostí je sehnání džínů, jež perfektně sednou, opravdovým oříškem. Častokrát ale volí takové, které ještě více opticky rozšiřují. Jakým typům by se měly vyhnout obloukem, a které jim naopak budou lichotit?

Staré pořekadlo o módě praví, že najít dobře padnoucí džíny je stejně tak těžké jako najít toho pravého muže. V obou případech však platí, že existují rizikové skupiny, od kterých je lepší se držet co nejdále,“ říká Ľubica Kmeť Jakušová v jednom z dílů pořadu Štýlovečka.

Jaké džíny ale budou plus size ženám sedět nejlépe? Vzhledem ke svému individuálnímu rozložení proporcí by se měly zaměřit především na typy, které je nebudou více rozšiřovat a nebudou upoutávat pozornost k rizikovým partiím. Jakých by se tedy měly rozhodně vyvarovat?

Podívejte se na odstrašující příklady, ale i lichotivé nákupní tipy v naší fotogalerii:

Nepřítelem číslo jedna jsou rozhodně džíny s vyšisováním na partiích, jako jsou stehna, zadeček či boky. Tato světlá místa sepraného efektu mají tendenci nejen upoutávat pozornost, ale i opticky ještě více rozšiřovat. Podobnou optickou negativní hru hrají i různé aplikace v podobě kamínků, nášivek, flitrů či perliček. Nejen v tomto případě hraje jednoduchost do karet. Na jaké střihy kalhot by měly ještě baculky zapomenout? Na to se podívejte v úvodním videu!

Naopak zde se můžete inspirovat velmi slušivými modely pro plus size ženy. Ideální budou džíny v černé barvě, ale nemusíte se obávat ani světlejšího denimu. Na barvě totiž nesejde tolik jako na správném střihu. Tím nejvhodnějším bude rovný či opravdu mírně upnutý střih s délkou nad kotníky a vysokým pasem, jenž lehce zamaskuje bříško. Skvělou volbou bude taktéž zvonový střih, který se nyní těší velké oblibě. Perfektně totiž vyrovnají proporční nesouslad. 

Skvěle padnoucí džíny za nejvýhodnější ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová