Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jarní módní přešlapy: Na tohle, dámy, rozhodně zapomeňte!

  • Módní faux-pas
    18. dubna 2020 | 06:00

    Hřejivé a provoněné jaro je tady, aby zvedlo naši náladu – právě teď to potřebujeme víc než kdy jindy. Zimní bundy a kabáty umísťujeme do zadních prostor našich skříní a saháme po jarním trenčkotu, šatech a lehkých blůzkách.

    Všechny teď s radostí odhazujeme těžké kabáty, tlumené barvy měníme za pastelové a místo minimalistického stylu volíme nejrůznější vzory a potisky. To ale má svá úskalí. Ne vždy se výběr jarního outfitu vydaří. A my vás chceme upozornit na ty největší přešlapy, kterých byste se nechtěně mohla dopustit.

  • Záhada zadního švu

    Novou sezonu zahajujeme lehkým průvanem naší skříně, ať už šatník třídíme nebo ho obohacujeme o nové trendy oděvy. Na jaře jsou oblíbeným svrškem tříčtvrteční trenčkoty, které jsou nadčasové a velmi ženské. Lahodí tělesným proporcím útlé ženy, ale také dámě s větší velikostí. Odhalujeme nohy a volíme pouzdrové sukně. V obou případech ale, dámy,  zpozorněte! Ihned po koupi nejen odstraňte cedulky, ale také prostřihněte zadní křížové švy a nechte volnost rozparku. Mnoho žen, ale i mužů chodí po ulicích se zašitým švem, který brání v pohybu. Také se pak kabáty či sukně nevzhledně kroutí. Z trendy záležitosti se stává módní trapas. Zašitý rozparek slouží pouze jako ochrana oblečení při manipulaci a logistice. Pokud ho neodstraníte, dopouštíte se stejného faux-pas, jako když necháte cedulky nalepené na podrážce bot.

    Dbejte na to, abyste odstranily křížový šev na rozparku sukní, sak či kabátů.
    Autor: istock.com

  • Mnoho povyku pro nic

    Řeč je o nadměrné kombinaci různých vzorů a potisků. Pokud volíte puntíkovanou blůzu, doplňte ji džínami či jednobarevnou sukní, křivákem nebo minimalistickým sakem. Rozhodně ji nekombinujte s proužky či květinami, které se těší velké oblibě. To samé platí u zvířecích vzorů! Leopardí či zebří vzor na více než jednom kousku oblečení si nechte spíš na výlet na safari. Základní pravidlo, zvlášť pokud se v módě nijak extra nevyznáte, zní: vyberte si pouze jeden výrazný vzor.

    Pokud volíte výrazné vzory či potisky, řiďte se pravidlem, že méně je více.
    Autor: istock.com

  • Není vrstvení jako vrstvení

    Rána jsou ještě chladná a bez silonek či jarní bundičky se zkrátka neobejdeme. Trenčkoty a jarní kabátky jsou naprosto v pořádku. Oblíbené jsou ale také křiváky, džísky či bombery. To všechno můžete vyzkoušet, pozor si ale dejte na lehké větrovky či softshellové bundy – ty do městské džungle a do práce rozhodně neoblékejte a nechte si je výhradně na výlet do přírody. O legínách pod sukní se doufám ani zmiňovat nemusím. Tento dávný trend se snad už nikdy neobjeví. Černé matné punčochové nylonky či silonky s jemným vzorem jsou to, co vaše ladné nožky potřebují.

    Softshellovou bundu či sportovní větrovku si vezměte pouze na sport či na pobyt v přírodě.
    Autor: istock.com

     

  • Sexy vs. laciná

    Tím nejčastějším prohřeškem ženy je špatná volba spodního oblečení pod bílé či průsvitné oděvy. Pokud oblékáte upnuté bílé kalhoty, volte hladké tělové kalhotky. To samé platí u upnutých svršků. Při kontrastu černé, červené či neonové podprsenky s krajkou a bílé upnuté košile byste mohla v práci budit nechtěné pohoršení. Na business meetingy volte proto raději hladké prádlo v barvě kůže. Pokud ale vyberete volnou, vzdušnou halenku pro volnočasové aktivity, lehké poodhalení francouzské krajky na ramínkách je dovoleno. Volte tón v tónu a vyvarujte se křiklavých kontrastů. A ještě něco: průhledná silikonová ramínka k podprsenkám už doufám do vaší výbavy dávno nepatří, a pokud ano, nemilosrdně se s nimi rozlučte!

    Prosvítající spodní prádlo vypadá na ženě lacině.
    Autor: istock.com

     
  • Mini vyměňte za midi

    Můžete být majitelka výstavních nohou, ale mini délce sukní a šatů spíše odzvonilo. Zkuste to letos jinak! Buďte svůdná, ale rafinovaným způsobem. Ne tím prvoplánovým. Délka pod kolena bude slušet všem typům postav. Oblíbenou verzí je plisovaná sukně do pasu, která opticky zúží pas, a zalichotí tak ženským křivkám. 

    Bude rafinovaná, ne prvoplánová! Místo mini délky sukní zvolte tu v midi střihu!
    Autor: istock.com

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.