Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

31 žhavých letních trendů! Které vám chybějí v šatníku?

14. května 2020 | 06:00

Brány do obchodních center jsou konečně otevřeny a výlohy obchodů se rozzářily letní módou. Jaké trendy budou kralovat v letošní sezoně? Podívejte se na podrobný přehled!

#1 Flare jeans

Flare džíny, neboli zvonáče, se vyznačují nohavicemi rozšířenými od kolen dolů. Typická móda 70. let, která je v současnosti velice žádoucí. Možná se setkáte i s názvem kick flare, je to moderní verze zvonáčů ve ¾ délce. Jsou leckdy zakončené třásněmi či rozparkem na holeni. Rozparkům po stranách ve stylu Spice Girls minulý rok odzvonilo a přichází sezona rozparků vepředu. Kalhoty do zvonu, které jsou do pasu, opticky prodlužují postavu, a tak jsou ideálním typem kalhot pro dámy malého vzrůstu.

#2 Bermudy

Bermudami, krátkými kalhotami, se to na světových přehlídkových molech jenom hemžilo, a staly se tak žhavým hitem letošní sezony jaro/léto. Bermudy by měly končit přibližně 7 cm nad koleny, vpředu by měly být dvě kapsy a lem nohavic je charakteristický hladkým zakončením jako u formálních kalhot. V obchodech ale naleznete i o něco delší bermudy. Jsou převážně džínové či kožené, ty budou vypadat stylově s bílou košilí s ohrnutými rukávy. Tento trend, jehož průkopníci byli britští vojáci královského námořnictva Royal Navy, si zkrátka zamilujete!

#3 – 4 Midi- a maxišaty

Délka šatů pod kolena zalichotí především dámám pokročilejšího věku. Příliš krátký střih se v poslední době netěší oblibě a krátká délka sukní či šatů je také ošemetná v tom, že může působit nevkusně až vulgárně. Pokud chcete ale aspoň z části odkrýt své půvabné nohy, midi střih bude pro vás tím pravým. Dámám s dlouhýma nohama zalichotí maxi střih, v němž budou mít naprostou svobodu pohybu. Pokud není ráno nebo večer při posezení s přáteli teplo, doplňte je černým krátkým křivákem nebo světlou džískou.

#5 Růžovo-oranžová kombinace

Svěží barevné splynutí těchto barev vás bude nabíjet pozitivní energií. Pokud toužíte po šatech s růžovým podkladem a oranžovým vzorem – či naopak – a neseženete ty své vysněné v obchodě, nezoufejte a kombinujte! Sytě růžové šaty s balonovými rukávy z organzy budou tvořit spolu s oranžovou malou crossbody kabelkou nebo sandálky na podpatku totožné barvy hot letní kombinaci! Outfit, který rozzáří městské ulice.

#6 Halenka s hranatým výstřihem

U halenek je trendy srdíčkový a hranatý výstřih, a tak pokud toužíte po zajímavé a výjimečné halence, zvolte právě tento střih v kombinaci se vzdušnou bavlněnou tkaninou.

#7 Puntíky

Puntíkovanou kolekci předvedla na podzim loňského roku talentovaná návrhářka slovenského původu Vanda Janda, a tak představila charakteristický vzor letošní letní sezony. Znázorňuje romantiku, francouzský šarm a eleganci. Tak na chvíli nestárnoucí florální klasiku vyměňte za tento roztomilý a něžný vzor, ve kterém si užijete parné dny.

#8 Duhová trikolóra

Pozvolné barevné přechody růžových odstínů a bílé barvy si oblíbíte na dlouhých volných šatech se špagetovými ramínky nebo na žerzejovém topu. Zkombinujte ho s džínovou sukní ke kolenům a vysokým pasem nebo krátkými šortkami, čímž vytvoříte efektní look.

#9 Průstřihy na bocích

Pokud máte štíhlou postavu a malé poprsí, které leckdy chápete jako svůj komplex, a snažíte se o optický klam prostřednictvím různých vzorů či masivních doplňků v dekoltu, šaty s průstřihy budou pro vás trefou do černého. Odpoutáte pozornost a zároveň budete působit rafinovaně sexy.

#10 – 12  Pastelové barvy aneb od jemně žluté přes levandulovou po svěží mentol

Pastelové barvy, jako jsou jemně žlutá, mintová či levandulová, předvedla minulý rok značka Max Mara na milánském fashion weeku. Byly prezentovány na kalhotových kostýmcích, trenčkotech či elegantních šatech. A právě elegance spojuje toto pastelové potěšení. S levandulovými šaty si budete připadat jako ve vonné Provenci, mentolová barva bude svěží kombinací se šedou či béžovou a jemně žlutá barva vám vykouzlí něžný úsměv na tváři.

#13 Slip dress

Tyto šaty připomínají noční košilku, a to díky lesklému materiálu hebkému jako samet a tenoučkým špagetovým ramínkům. Jemné materiály, jako jsou hedvábí či satén, dělají z těchto šatů oděv vhodný do těch nejparnějších dní. Tento střih se dostal do povědomí od doby, kdy ho princezna Diana oblékla na večerní módní událost v námořnické barvě s krajkovým lemováním i ramínky. Slip dress doplnila masivním perlovým náhrdelníkem s výrazným kamenem barevně ladícím k šatům. Jsou tu s námi už tak dlouho a stávají se už klasikou. Můžete k nim zvolit otevřené sandálky na podpatku nebo tenisky.

#14 – 15 Balonové rukávy a mohutné nabírané volány

Nafouklé, objemné či balonové rukávy potvrzují emancipaci žen. Budou nejvhodnější pro ty z nás, které mají postavu hrušky, protože krásně vyrovnají ženské křivky. Vyniknou ale také na štíhlých dámách. Hot trendem jsou v průsvitné verzi doplňující halenku a trendem jsou i volánové nabírané rukávy u šatů.

#16 Zavinovací šaty

Zavinovací střih šatů s výstřihem do V a áčkovou sukní je vhodný pro ženy, které mají postavu hrušky či přesýpacích hodin. Dejte si však pozor na jasně definované a zvýrazněné rukávy. Pohodlná verze šatů do práce, ale i třeba na romantické rande.

#17 – 18  Vertikální a horizontální proužky

Proužky patří k nesmrtelné letní klasice a nebude tomu jinak ani letošní léto. Proužkované triko si přímo žádá bílé kalhoty a k nim odpovídající tenisky. Letos ale přece jenom došlo na jednu změnu! Místo vertikálních se těší větší oblibě ty horizontální. Trendy záležitostí jsou kalhotové kostýmky, které vhodně doplňují basic trička.

#19 – 21  Tube crop top, efektní zavázání a topless time

Crop topy jsou oblíbené především u mladé generace. Odhalená bříška vévodila především 90. létům a letos přišla malá změna. Tou je efektní zakončení šňůrkou či zavázáním na uzlík. A pro ty odvážnější slečny jsou tu podprsenkové topy připomínající braletky.

Podívejte se do fotogalerie, kde tyto módní kousky seženete! 

#22 Hravý džínový overal

I v dospělosti mají mnohé z nás něžnou duši dítěte. Tajně sníme o životě jako v pohádce. Pokud je to i váš případ, hravý denimový overal s Tomem a Jerrym vás zajisté potěší.

#23 Souznění s přírodou

Přírodní motivy jsou přímo šité na míru letnímu období. Ty spatříme především na doplňcích, jako jsou kabelky či klobouky, nebo i na klínkových botách.

#24 Čas na kostýmek

Kostým nutně nemusí znamenat uniformitu. Toho je přímým důkazem módní ikona Victoria Beckham, která kalhotové kostýmky nosí s oblibou.

#25 Tropický vzor

Vzor rozkvetlé džungle se bude vyjímat na hedvábném overalu, dlouhých šatech nebo vzdušné halence.

#26 - 27  Lesk a barevnost 70. let

Móda 70. let se nesla v duchu barevných vzorů a motivů, květinových výšivek a kombinací různých materiálů. I nyní toužíme po lesklých šatech, blůzkách a barevných vzorech hodných letního počasí.

#28 Shopper bag

Shopper bag, neboli nákupní kabelka, plní účel praktického trendu. Pokud zapomenete nákupní tašku doma, kabelka zastane její funkci a vejde se vám do ní nákup potravin. Na večerní zábavu ale tento typ kabelky odložte a zvolte crossbody nebo malé psaníčko.

#29 Háčkovaná romantika

Úpletový svetr s kulatým výstřihem a límečkem rozněžní váš denní outfit.

#30 Na vysoké hraně

Kožené páskové sandálky na geometrickém podpatku a s hranatou špičkou jsou horkým trendem sezony. Nebojte se. To, že jsou na podpatku, nemusí nutně znamenat nekomfort. V obchodech naleznete i ty s funkční prošívanou stélkou, která zaručí pohodlí.

#31 Výstavní nohy

Pro majitelky výstavních nohou jsou tu připraveny denimové šortky. Zkuste letos bílé místo klasických modrých!

Inspirujte se letními trendy v naší fotogalerii:

 

Autor: Žaneta Podlahová