Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Duhové outfity podle celebrit. Víme, kde sehnat podobné!

12. května 2020 | 06:00

Duha, batika a výrazné motivy. To je to, co současné ulice potřebují. Optimismus a radost ve tvářích, které v posledních dnech mnohým z nás chybějí.

Duha, která pomáhá

Někomu by se mohlo na první pohled zdát, že potisk duhy je novým módním výstřelkem mezi celebritami. Oblékla ho například Ashley Robertson, americká tanečnice a zpěvačka známá jako dřívější členka dívčí kapely Pussycat Dolls. Oblibu v něm našli také anglická zpěvačka Cheryl Cole, Pixie Lott a přítel Oliver nebo televizní moderátorka a herečka Amanda Holden. Za roztomilým tričkem s potiskem duhy a nápisem „Děkuji“ se skrývá hlubší myšlenka. 36letá maminka Annemarie Plas nizozemského původu žijící ve Velké Británii se rozhodla projevit uznání všem klíčovým zaměstnancům, kteří v první linii nasazují své životy v boji s koronavirem. Ačkoliv nemá žádné vazby s vládou ani s organizací NHS, spojila se, jako vděčná maminka, s mobilní aplikací Kindred.co a představila tričko s nápisem "Clap For Our Carers", neboli "Potlesk pro klíčové pracovníky". Aplaus pravidelně zní z ulic každý čtvrtek ve 20 hodin. Cena 20 liber za tričko představuje 100% výdělek pro organizaci NHS – Národní zdravotní službu v Anglii.

Kombinace pro odvážlivce i minimalisty

Duha má vyvolat v lidech ztracenou radost a optimismus. Tento motiv se uchytil natolik, že se celebrity stylizují nejen do barevných triček, ale i mikin nebo teplákových souprav. Trend batiky, který ovládl minulé léto, se opět vrací, a tak se ulice vracejí do barev. Nebojte se zahalit se do duhy i vy! Batika nemusí být tak výrazná a nápadná, pokud se v přílišné barevnosti necítíte komfortně. Stačí jen s citem kombinovat. Pro ty méně výstřední typy postačí batikované tričko s růžovo-bílým nádechem nebo v černobílé verzi. To zkombinujte s koženou sukní, kalhotami nebo třeba s denimem. Mějte se ale na pozoru před roztrhanou džínovinou. Pokud je barevné tričko obohaceno o další výrazné motivy či případné kreslené postavičky a nápisy, volte džíny, šortky či sukni bez jindy efektních děr. Ideální kombinací bude ale i basic základ, jako jsou bílé tričko či tílko se šortkami nebo kalhotami, a přes to například barevné vzdušné kimono. Pro odvážlivce máme přichystanou verzi s barevným kostýmkem. Tričko s výrazným potiskem je vhodné v kombinaci s pastelovým kalhotovým kostýmkem, který mimo jiné zvolila i Ashley Robertson. Výrazný sukňový kostým ve žluté barvě pak představila Amanda Holden a ukázala, že se módy a upřímné radosti nebojí.

Modelky na vlně pohodlí

Královnou batiky se bezpochyby stala modelka a andílek Victoria’s Secret Alessandra Ambrosio. V teplých měsících se ráda prochází v teplákové batikované soupravě, barevné mikině, kterou často kombinuje s bílými či džínovými šortkami nebo černými kalhotami. Nebo sází na klasiku v podobě šatů maxi či mini střihu. Ten si ostatně, vzhledem k výstavním nohám, může dovolit i ve svých 39 letech. Teplákovou soupravu si také oblíbila americká modelka a herečka Emily Ratajkowski. Tepláky už dávno nepatří do domácího utajení. Nebojte se je obléknout i vy!

Na všechny outfity celebrit a podobné kousky oblečení se podívejte v naší fotogalerii.

Autor: Žaneta Podlahová