Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Souboj sexy těl! Kdo si troufl na nejodvážnější róbu na Met Gala?

5. května 2020 | 06:00

Met Gala, věhlasná módní událost roku, která se koná každoročně první květnové pondělí, se vzhledem k celosvětové situaci odkládá na dobu neurčitou.  A zrovna letos měl být charitativní galavečer velkolepý! Chtěl vzdát hold newyorskému Metropolitnímu muzeu k jeho 150. výročí.

Není to však poprvé, kdy byl tento večer spojující umění a oděvní průmysl odložen vzhledem k mimořádným událostem. Jednou z nich byl atentát na prezidenta Johna F. Kennedyho v roce 1963 a v roce 2002 byla akce zrušena vzhledem k teroristickému útoku 11. září 2001.

My si alespoň připomeneme umělecká díla v podobě dlouhých či krátkých rób nebo kostýmků. Tyhle však vyžadovaly velkou odvahu. Zakrývaly totiž jen to nejnutnější a slavné dámy šly doslova s kůží na trh. Některé i kvůli kráse dobrovolně trpěly.

Nejupnutější róba všech dob

Minulý rok oblékla Kim Kardashian šaty od francouzského návrháře Thierryho Muglera. Ročník nesl název Camp: Notes on Fashion. Použití slova camp bylo inspirováno esejí spisovatelky Susan Sontag a vyjadřovalo přemrštěnost a sklon k teatrálnosti skrze nápaditost a nadsázku. Zároveň měl tento ročník přinutit lidi mluvit o módě – a o zvolené róbě Kim se mluvilo hodně. Vyvolala otázky ohledně jejího pasu. Ten byl extrémně stažený korzetem natolik, že Kim posléze přiznala, jak trpěla. Autorem šněrovačky nebyl nikdo jiný než génius Mr. Pearl, jehož práce zdobila sbírky například Vivienne Westwood, Johna Galliana či Alexandera McQueena. Oblíbilo si ho mnoho slavných osobností, jako jsou například Victoria Beckham, Kylie Minogue nebo Dita Von Teese. Samotné šaty z latexu a korálků vznikaly 8 měsíců. Předlohou se stala Sophia Loren jakožto kráska ve filmu Boy on a Dolphin z roku 1957. „Thierry si mě představil jako kalifornskou dívku vystupující z oceánu. Kapající a mokrou,“ sdělila Kim na červeném koberci magazínu Vogue.

Kim Kardashian kvůli šatům dost trpěla.
Autor: profimedia.cz

Jako bohyně z Olympu

Svým vzhledem připomínaly tyto ženy bájné bohyně. Řeč je například o exotické britské zpěvačce, která doslova srší sex-appealem. Není jí nikdo jiný než Rita Ora. Její půvab byl podtržen stříbrnou róbou od americké návrhářky Very Wang, kterou zpěvačka uctívá a jejíž tvorbu miluje. Šaty byly tvořeny ručně malovaným peřím s metalickým vzhledem, které bylo dovezeno z Paříže. Šaty předvedla na červeném koberci na Met Gala v roce 2016. Americká modelka a herečka Emily Ratajkowski se minulý rok představila v dost podobně odhalující róbě, která odkrývala její vyrýsované tělo. Šaty značky Dundas doplnila křídly se třpytivými řetízky, která zdobila její hlavu.

Krásná Rita Ora v modelu Vera Wang.
Autor: profimedia.cz

Hluboké výstřihy a holá záda, kam se podíváš

Vepředu i vzadu. Hluboké výstřihy předvedla na Met Gala v roce 2018 zpěvačka a herečka Miley Cyrus. Dlouhé černé šaty od návrhářky Stelly McCartney tvořily siluetu mořské panny. Odhalený, ale přesto velmi elegantní model.

Zpěvačka Miley Cyrus se nahoty nebojí.
Autor: profimedia.cz

A co všechno odhalily ostatní krásky? Na to se podívejte ve fotogalerii!

 

Autor: Žaneta Podlahová