Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

7 svetrů, které by měla mít každá žena ve skříni: Který vám chybí?

6. ledna 2020 | 06:00

Bez svetrů se v chladném počasí neobejdeme. Neznamená to ale, že jich musíme mít plnou skříň. Existuje několik základních kousků, díky kterým zvládneme celou zimu a nikdy si nepomyslíme: "Už zase nevím, jak to zkombinovat." 

V šatníku jistě najdete nějaký výraznější svetřík, který oživí zejména obyčejné džíny nebo černé kalhoty. Ten si určitě ponechte. Zbytek je ale třeba vytřídit a zaměřit se na základ. Pokud vám to finance umožní, klidně investujte do kvalitnějšího vlněného nebo – ještě lépe – kašmírového kousku. I ty levnější ale udělají parádu, jen vám tak dlouho nevydrží. Tipy na nákupy najdete v naší fotogalerii:

Jaký svetr vám tedy nesmí chybět?

Krémový kardigan. Kardigan působí něžně a romanticky. Letos se nosí zejména objemnější a kratší kousky, které vypadají skvěle s džínami s vysokým pasem i s květovanými šaty.

Černý rolák. Tenhle kousek unosíte ke všemu. Oblečte k němu kalhoty a zastrčte ho dovnitř, hodit se ale bude i k výraznější sukni i pod šaty nebo košili. Vrstvení s ním bude zkrátka hračka.

Béžový svetr. S béžovou je to stejné jako s černou. Klasika, která jde ke všemu. Bude se vám hodit, když budete chtít jednou něco světlejšího.

Žebrovaný. Strukturovaný svetr, který zahřeje. Kupte si barevný, bude se vám hodit k většině tmavých zimních věcí (předpokládáme správně?). Klidně si pořiďte oversized model, který pak obléknete jako šaty nejlépe s vysokými kozačkami.

Šedý. S tímto univerzálním kouskem budete vždy připravena. Dá se nosit o víkendu k džínám i k elegantním kalhotám, třeba s výrazným šperkem.

Pruhovaný. S pruhy nikdy nic nezkazíte a snadno s nimi oživíte jinak jednoduchý outfit. Pruhovaný svetr je zkrátka klasika.

Copánkový teplý svetr. Tento svetr v nás vyvolává vzpomínky na to, když naše maminky a babičky pletly doma. Copánkový vzor je stále oblíbený. Kombinaci s džínami si přímo žádá, skvěle ale padne i k šatům.

Autor: Markéta Luštincová