Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Roláky a velké poprsí: Jak je nosit a vypadat vkusně?

18. listopadu 2019 | 06:00

Ženy s větším hrudníkem to mají všeobecně těžší. Musí si dávat pozor, aby nepůsobily vulgárně, a tak si nemohou dovolit ani příliš velké výstřihy a zarazí se i u roláků, které prsa často ještě víc zvýrazní. My ale víme, že si je odříkat nemusíte. Jak mohou roláky nosit i ženy s velkým poprsím?

Ze všeho nejdřív se ujistěte, že máte správnou velikost podprsenky. Pokud se vám bude někde zařezávat, celý dojem tím ve výsledku zkazíte, a zejména u přiléhavých kousků, jako je právě rolák. Spodní prádlo je zkrátka základem všeho.

Další klíčovou roli zde hraje materiál. Možnosti jsou dvě. Můžete si koupit těžký úplet, ten vám ještě více přidá na objemu, ale velikost prsou se v něm trochu ztratí. K takovému modelu pak noste pouze úzké kalhoty, ať nevypadáte až příliš robustně. 

Pokud však preferujete roláky, které se nosí k sukním, šatům a klidně i širokým kalhotám, vybírejte slabou pleteninu, a to tu z přírodních materiálů, které se lépe přizpůsobí tělu. 

Jsou zde i jiné možnosti: pořiďte si příčně pruhovaný svetr, který si pohraje s optikou. Vaše prsa v pruzích zaniknou. Další možností je pohrát si s vrstvením. Na rolák oblékněte lehkou košili, oblékněte ho pod šaty nebo přes něj přehoďte dlouhou vestu (kabátek bez rukávů). Od prsou můžete odvést pozornost i delším náhrdelníkem. 

Ano, v roláku budou prsa vypadat o něco větší, ale na druhou stranu budete vypadat v roláku elegantně, nehledě na to, že se hodí téměř ke všemu a jedná se o základ šatníku. Proto jsme za vás prohledaly obchody a našly jsme kousky, díky kterým už rolák nebudete chtít sundat:

Autor: Markéta Luštincová