Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Korálová je barva roku 2019! Kde seženete první kousky do šatníku?

14. ledna 2019 | 06:00

Loňskému roku vládla barva Ultra Violet, tedy výrazná fialová. I letos vyhlásila společnost Pantone barvu roku, a to něžnější, a přesto dost výraznou korálovou barvu. Směsici oranžové a růžové si zamilujete. Komu sluší a kde zakoupíte první kousky v této barvě?

Společnost Pantone volí barvu každoročně, a ta pak ovlivňuje nejen svět módy, ale i designéry nábytku, celé oblasti umění, průmyslu, reklamy a životního stylu mnoha lidí. Barva ovlivňuje snad vše, co daný rok vznikne.

Tato barva je pozitivní, hravá, svěží a nese v sobě objevování nových věcí. Objevila se i na módních přehlídkách mnoha návrhářů, kteří představovali kolekce na jaro a léto 2019.

5452778:gallery:true:true

Kdo ji může nosit? Dalo by se říct, že tato barva sluší více tmavovláskám. Ženy se světlými vlasy by ji měly spojit s tmavšími kousky. Přesto máme tip, díky kterému bude slušet všem: je to opálená pokožka. Proto si ji zamilujete zejména v létě. Tato barva opálení ještě více zvýrazňuje, což je velmi žádoucí. 

Kombinovat ji můžete s béžovou, hnědou, šedou, a dokonce i se zelenou barvou. Odvážnější ji mohou spojit s modrou, žlutou nebo růžovou. Podívejte se do naší fotogalerie, kde se dozvíte, kde můžete zakoupit kousky v nejmódnější barvě tohoto roku:

Autor: Markéta Luštincová