Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

15 kousků podzimního šatníku: Tyhle užijete do práce!

7. října 2019 | 06:00

Dnes už pracovní móda není jen o nudných kostýmcích, svůj šatník můžete obohatit o kousky, které pracovní dress code účinně oživí. Máme pro vás 15 skvělých tipů! Některé už určitě máte doma, jiné vás možná zaskočí. Jaké se vám budou hodit na podzim? 

V šatníku je důležité mít kousky stabilní, což jsou ty, které nepodléhají módním trendům, a pak pár kousků, které jsou sezonní a perfektně osvěží pracovní uniformu. Ke klasice, kterou už jistě máte doma, patří sako. Najděte si ten správný střih, který si pak koupíte ve více barevných provedeních. Uvidíte, že vám saka ve skříni ležet nebudou. Pod sako pak můžete obléknout rolák. Hrajte si s kombinacemi barev i textur, snadno tak změníte podobu celého outfitu.

Klasikou je i bílá košile. Co takhle ji ale na podzim nosit modernějším způsobem? Zkuste ji vrstvit. Klidně ji oblékněte na černý rolák a nechte pár knoflíků rozepnutých. Stejně můžete využít i své košilové šaty. Dalším kouskem jsou určitě černé a kostkované kalhoty, záleží na vás, zda zvolíte široké nebo úzké, rozhodně s nimi nemůžete nic pokazit.

Jste-li milovnicí sukní, určitě vás potěší, že do pracovního šatníku jednoznačně patří plisovaná sukně. Noste ji s oversized sakem a kotníkovými botami, které na podzim nemůžete vynechat. Stejně tak můžete využít i své letní šaty, pod které klidně ještě oblékněte černé kalhoty. Vrstvení je zábava! Stejně tak nelze vynechat trenčkot, který ochrání i v tom nejhorším počasí. K němu jistě uvítáte stylovou pokrývku hlavy, do práce nejlépe baret (veliký hit tohoto období) nebo klobouk.

Teď možná někoho zaskočíme, ale do práce se hodí i kožené kraťasy. Volte ty s délkou do půlky stehen a nejlépe s vysokým pasem, nosit pod ně můžete punčocháče. Dál si připravte overal. Skvělé je, že příliš nemusíte přemýšlet o kombinacích, přehoďte přes něj sako a máte hotovo. 

I takovéto modely vás mohou inspirovat
Autor: profimedia.cz

A poslední tipy na konec. Když si obléknete kostýmek, ozvláštníte ho snadno. Přidejte k němu kruhové náušnice (ne příliš veliké) nebo si pod sako oblékněte batikovanou halenku. Moment překvapení se dostaví ihned! A teď se podívejte na ty nejkrásnější kousky, které jsme našly. Kde je koupíte?

Autor: Markéta Luštincová