Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Košilové šaty pro všechny postavy! Jaké si koupit, abyste je mohla nosit jakoukoli sezonu?

9. srpna 2019 | 06:00

Jestli máme vybrat jedny šaty, které jsou univerzální a sedí každé postavě, jsou to jednoznačně šaty košilové. Bez nich se váš šatník nemůže obejít. Jaké střihy volit právě pro svou postavu a kde koupit ty nejlepší kousky?

Košilové šaty jsou vlastně takovým malým zázrakem. Jedná se o ideální šaty do práce (pokud bude jejich délka sahat pod kolena), vyjímají se i na dovolené (pokud mají rukávy, shrňte je) a milovat je budete i ve svém volném čase. Sluší jim kombinace s teniskami, lodičkami, sandálky i kotníkovými botami, a díky tomu se hodí na všechny sezony. 

Rozumějí si také s každou postavou – stačí jen vědět, po jakých sáhnout. Tady máte návod! Trápí-li vás velké poprsí, sáhněte po véčkovém výstřihu a po takových materiálech, u kterých se nebudou roztahovat mezery mezi knoflíky – jako jsou bavlna, len nebo hedvábí. Ženy s širokými boky by se měly vyhnout kapsám v této oblasti, měly by vybírat kousky s definovaným pasem, nejlépe áčkového střihu.

Problémy s větším bříškem vyřeší kousky, které jsou volnější a bez pásku. Vyhýbejte se látkám, které obepínají a kopírují tělo. Sportovní postava si zaslouží přidat objem, volte vzorované kousky, volánky nebo náprsní kapsy. Sukně by měla vypadat plně, na beztvaré šaty zapomeňte. Trápíte se s širokými rameny? I pro vás máme perfektní řešení. Ideální je vysoký pas s objemnější sukní. 

Před nákupy se podívejte do naší fotogalerie:

Autor: Markéta Luštincová