Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

7 klíčových kousků letního šatníku do práce! Usnadní vám každé ráno

9. srpna 2020 | 06:00

Oblékat se do práce může být někdy obtížné, co teprve když přijde léto a s ním horké počasí! Potom je ještě těžší vypadat profesionálně. Budete tedy potřebovat takové kousky, které splní tyto dvě podmínky. Co by vám nemělo chybět v šatníku do práce? 

Horko a pravidla oblékání, to jsou úskalí pracovního šatníku. Těchto sedm klíčových kousků by vám mělo vystačit do práce na celé léto. Začneme sakem, které má snad každá žena, v tomto případě ale doporučujeme sehnat si komplet s kraťasy, které sahají alespoň do půli lýtek. Pořiďte si třeba příjemný komplet ze lnu. 

Ke kraťasům nebo i ke kalhotám můžete obléknout pruhovanou košili (jedná se o profesionální náhradu klasického pruhovaného trička). Dlouhé rukávy můžete klidně srolovat. Co se týká kalhot, v létě zapomeňte na upnuté kousky. Skvěle poslouží široké kalhoty, ke kterým můžete mít také ladící sako. Venku sako lehce sundáte a v kanceláři ho zas uvítáte kvůli klimatizaci.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Orange look and wet hair @mango #mangogirls #mango #adv

Příspěvek sdílený Erika Boldrin (@erika_boldrin),Dub 9, 2019 v 8:09 PDT

Oceníte také košilové šaty, které by měly mít délku pod kolena. Vypadají profesionálně a zároveň velmi žensky. Stejně tak působí sukně v midi délce a s rozparkem a knoflíčky na boku. Ty jsou letos velice módní, navíc vypadají skvěle s bílou košilí a sakem i s romantickou halenkou na volný čas.

Na řadu přicházejí doplňky. Pokud můžeme hádat, jakou barvu kabelky nosíte do práce, tipujeme, že černou. Máme pravdu? Nejlepším způsobem, jak osvěžit šatník, je změnit právě barvu kabelky, ideálně na hnědou. Je stejně univerzální jako černá.

Sandálky nejsou vhodné do každého pracovního prostředí. My tedy sázíme na lodičky s otevřenou patou, takzvané slingback. Vaše prsty zůstanou zakryté, zatímco otevřená pata bude v horkých dnech záchranou. V naší fotogalerii najdete ideální kousky do pracovního šatníku:

Autor: Markéta Luštincová