Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Košilové šaty: Může je nosit kdokoliv. A hodí se skoro kamkoliv!

Košilové šaty vám nesmí v šatníku chybět.
28. března 2018 | 06:00

Která žena by si nepřála mít v šatníku kousek, ve kterém vždy zazáří a který jí bude sedět i při malém zakolísání váhy? Takové jsou košilové šaty. Jak a s čím je nosit, vám poradíme my!

Košilové šaty si můžete vzít téměř kamkoliv. Do práce s lodičkami a náhrdelníkem, na pláž se sandálky a s kloboukem nebo do společnosti se sandálky na podpatku a s psaníčkem. Takto variabilní jsou košilové šaty. Jejich variabilnost se však také odvíjí od toho, jaké si pořídíte.

Jednobarevné jsou opravdu univerzální, pruhované užijete do práce i na ven a další vzory se hodí spíše na volný čas. Pokud ještě žádné košilové šaty nemáte, rozhodně začněte s těmi jednobarevnými a jednoduchými, teprve až si je oblíbíte, si můžete koupit další kousek.

4867858:gallery:true:true

Košilové šaty můžete nosit v jakémkoliv věku a s jakoukoliv postavou. Ženy s vyváženou postavou přesýpacích hodin by se měly vyhýbat širokým střihům, protože v nich zahalí své křivky, což je škoda. Vybírejte si šaty, u kterých můžete zvýraznit pas, skvěle budou vypadat i splývavé materiály.

Ženy s obdélníkovou postavou naopak nemají pas moc viditelný, měly by si vybírat košilové šaty áčkového střihu, které opticky vytvoří boky. Vhodné jsou i vzorované šaty, které přidají na objemu. Dovolit si můžou nosit i dlouhé šaty. Se silnými boky a větším bříškem nezapomínejte na zvýraznění pasu, pokud máte štíhlé ruce, upoutejte pozornost na ně a pořiďte si šaty bez rukávů. Své udělají i šaty se svislými pruhy, které vás opticky zeštíhlí.

S postavou typu jablko, s větším poprsím a bříškem, si pořiďte kratší šaty zdůrazňující nohy a s výstřihem do V. Pokud spadáte do kategorie postav s širokými rameny a útlými boky, tak i pro vás budou tou správnou volbou šaty s páskem nebo asymetrické šaty. Na šatech můžete také nechat pár spodních knoflíků rozepnutých, tím spodek rozšíříte, a svou postavu tak vyvážíte.

4867849:gallery:true:true

Pokud chcete košilové šaty nosit originálnějším způsobem, zkuste si pod ně obléknout kalhoty nebo sukni a spodek šatů nechat rozepnutý. Košilové šaty můžete využít i jako kabátek, prostě je přehoďte přes tričko a kalhoty.

4867848:gallery:true:true

Prohlédněte si naši fotogalerii s dalšími možnostmi:

Jaké další šaty vám nesmějí v šatníku chybět? Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič

Autor: Markéta Tošnarová