Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jarní trendy v silonkách: Které se hodí k sukním a kterým se raději vyhnout?

13. dubna 2018 | 06:00

Silonky jsou nepostradatelnou součástí dámských šatníků. Dá se s nimi ovšem pořádně šlápnout vedle. Jaké jsou letošní žhavé novinky a jaké silonky je lepší odložit?

Novinkou ve světě silonek, které užijete zejména na jaře, jsou punčochové kalhoty bez zesíleného sedu, ty se perfektně hodí ke krátkým sukním nebo třeba ke kraťasům. Takové seženete pod značkou Bellinda nebo v obchodě e-marilyn.cz. 

Další novinkou jsou takzvané ponožkosilonky. Jsou vhodné hlavně pro ženy, které milují sukně, ale nechtějí se vzdát tenisek. Spodek silonek tvoří pevnější materiál, a skvěle se tak hodí do pevné obuvi. Nemusíte už tedy řešit to, zda si na silonku ještě do tenisek natáhnete nízké ponožky, nebo vám bez nich bude v teniskách nepohodlně.

Novinky se týkají zejména značky Bellinda, my je pro vás dokonce otestovaly. A jaký je náš názor? Silonky bez zesíleného sedu si zamilujete, zejména pokud preferujete kratší délky sukní nebo ráda nosíte kraťasy. Já osobně preferuji kratší šaty a zesílený sed vždy ztěžoval jejich nošení, a když je venku ještě chladno, žena pak raději sáhne po kalhotách. S těmito silonkami však raději zvolí právě šaty...

Testování se nevyhnuly ani ponožkosilonky. Redaktorka Irena o nich řekla: "Mám ráda hodně jemné a nenápadné silonky, což ovšem znamená, že dostanou v botě zabrat a nezřídka vydrží jediný den. Zesílená ponožka je – za mě – skvělý nápad." Silonky jsou příjemné na tělo, jsou z pevnějšího materiálu a rozhodně splňují vše, co slibují. V redakci si je zkrátka nemůžeme vynachválit.

Ponožkosilonky jsou perfektní do pevné obuvi.
Autor: archiv firem

Při výběru silonek koukejte po matných. Na lesklé kousky zapomeňte, vypadají nepřirozeně. Pokud chcete být opravdu trendy, je lepší vybírat silonky v černé barvě, nikoliv v tělové. Stále v kurzu jsou i silonky s puntíky a s krajkovým zdobením. Pokud silonky nenosíte nebo dáváte přednost něčemu extravagantnějšímu, vyzkoušejte  trendové síťované punčocháče, ty vypadají skvěle i pod roztrhanými džínami nebo s delšími sukněmi.

Se značkou Bellinda se navíc můžete zapojit do soutěže, v níž můžete vyhrát právě zmíněnou novinku ponožkosilonky. Stačí si něco koupit na jejich internetových stránkách od 23. 4. do 7. 5. a třeba vyhrajete...

Na výběr silonek se můžete podívat v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Tošnarová