Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Kabelky na jaro: Nosí se retro, kulaté tvary i síťovina

6. dubna 2018 | 06:00

Trendy v kabelkách jsou pro letošní rok jasné a rozhodně to není žádná nuda. V kurzu jsou netradiční tvary i retro. Pojďte se na ně podívat a obohatit svou sbírku o nový kousek.

Na jaře jde zejména o barvy. Vyměňte svou oblíbenou černou kabelku za něco výraznějšího. Vedle nejrůznějších barev můžete jako každý rok vybírat třeba z květinových potisků či výšivek. Každé jaro se nám také vrací perforace, neboli děrované zdobení.

Za jeden z největších trendů by se daly považovat kulaté kabelky. Kruhy totiž letos hojně najdete zastoupeny i v jiných doplňcích, zejména na špercích a slunečních brýlích. Vedle kabelky v kruhovém tvaru si můžete zakoupit i crossbody kabelku s kruhovým úchytem.

Kulaté kabelky jsou opravdovým trendem, díky těmto kabelkám bude váš outfit rázem originálnější.
Autor: archiv firem

Pokud se nechcete vzdát klasických kabelek, kupte si alespoň kabelku s šátkem. Z některých kabelek lze šátek i sundat a uvázat ho na více způsobů. Šátek je skvělým doplňkem nejen na kabelce. Pokud máte doma nějaký pěkný šátek, zkuste vylepšit svou starou kabelku, uvidíte, že bude rázem vypadat úplně jinak.

Toto jaro se na chvíli vrátíme i do minulosti, vracejí se totiž ledvinky a síťovky. Ledvinky už se vrátily v loňském roce, sáhněte po koženkovém sofistikovaném kousku, letos se přidají ještě síťovky. Dříve pouze praktické kabelky si našly své místo i v módním průmyslu. Kabelky jsou síťovinou buď jen potažené, nebo seženete síťovky se všitou kapsou.

V létě si zamilujete kabelky z proutí a přírodních materiálů, kabelky evokující dovolenou u moře či piknik na louce uvítáte zejména v rušném městě. Pro milovnice pohodlí tu jsou samozřejmě i hravé batohy, které nikdy nezklamou.

Ve fotogalerii se můžete podívat na všechny trendy kousky:

Autor: Markéta Tošnarová