Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Česká móda: Elegantní oblečení, které respektuje ženské tvary, si zamilujete

Video se připravuje ...
Česká móda: Elegantní oblečení, které respektuje ženské tvary, si zamilujete
VIDEO: Marek Novák/BPŽ
8. ledna 2017 | 06:00

Eliška Tomková už od dětství snila o tom, že se stane módní návrhářkou. Dnes tvoří, jak ona sama říká, normální módu pro každou ženu. Oblečením se snaží zdůrazňovat osobnost a dává přednost jednoduchosti, protože v té je krása. 

V kolekcích značky Elisha převládá jednoduchost. "U mě nenajdete nic vrapovaného, překládaného ani příliš vrstev. To nejsem já, to neumím," říká návrhářka Eliška Tomková. Všechny její kousky však mají vtip, hloubku a především jsou vždy stylové. "Moje typická zákaznice je žena, která má prsa, boky. Nebo může být i štíhlá, ale chce zkrátka vyzdvihnout to, co je na ní krásné," dodává Eliška. 

Klíčové kousky

Zeptaly jsme se návrhářky Elišky, jaké jsou podle ní aktuální klíčové kousky. Jako první s ohledem na aktuální počasí zmínila zimní kabát, do kterého se opravdu vyplatí investovat. Dále by každá žena ve svém šatníku měla mít vestu, která je nejen stylová, ale i praktická, protože oživí každý outfit a rafinovaně pod ni schováte vánoční kila navíc. Nesmíme zapomenout ani na elegantní culottes kalhoty se širšími a zkrácenými nohavicemi. Stále v kurzu jsou také vršky v podobě košil, halenek a mikin. Ty si vybírejte především podle toho, jaký typ vám sluší a v čem se cítíte dobře. 

ZDE sledujte všechny díly seriálu Česká móda!