Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Česká móda: Sexy průhledné materiály a netradiční zpracování zlata

Video se připravuje ...
Reportáž móda_fashion shake
VIDEO: Tereza Kovářová
25. března 2016 | 06:00

V dalším pokračování Fashion Shake, což je akce, kde se představují mladí a nadějní designéři lokální módní scény, jsme se seznámily se třemi ženami. Dvě z nich jsou módními návrhářkami a třetí dělá zajímavé šperky. 

Chcete vědět něco o české módě? O původní tvorbě? Pak zamiřte do Galerie La Novesta v pražské ulici Elišky Krásnohorské. Každé tři měsíce zde mění sortiment a představují nově talenty české módy.

Galerie poskytuje prostor návrhářům, kteří nemají vlastní prodejní místo. V expozici jsou zastoupeny současný design oděvu, šperku a exkluzivně i produktový design. V současnosti je v nabídce galerie zastoupeno více než 30 designérů a značek.

Po další měsíce se v galerii můžete setkat s projektem Stripe, Absolute Pure. Jde o název nové kolekce Zlaty Stolaříkové. Rozhodla se pracovat se světelným pruhem. Každý pruh na jejím oblečení je našíván ručně, může tak mnohem lépe pracovat se siluetou. Modely jsou tvořeny ze síťoviny, většinou jsou bílé nebo černé, ale tím lépe se dají kombinovat ve vrstvách.

Další prostor dostala designérka Ewgeniya Lyras. Původem je z běloruského Minsku, po studiu módního návrhářství na prestižní londýnské univerzitě Central Saint Martins zakotvila v Praze. Působí pod značkou Sans Résidence, která odráží její styl života, tedy cestování a střídání prostředí. Ewgeniya při své tvorbě hledá nenucené linie, které dokážou zviditelnit člověka v moderním globálním prostředí.

Šperkařka Lenka Šváchová na Fashion shake XVIII. představila hned dvě kolekce. Drip – to jsou ručně vyráběné šperky ze zlata doplněné brilianty. Inspiraci Lenka hledala v přírodě. Šperky jsou navzájem dobře kombinovatelné a hodí se také jako snubní prsteny. Dominantou šperků z kolekce Enamor je koule vyrobená z ručně vinutého skla, která v sobě zamrazila pohyb roztaveného barevného skla, což vytváří zajímavý efekt při pohledu ze všech stran.

Video se připravuje ...