Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Česká móda: Zuzana Kubíčková má ráda zdobnost, ale jen v mezích kultivovanosti!

Video se připravuje ...
Česká móda: Podívejte se na ručně zpracované modely od Zuzany Kubíčkové.
VIDEO: Adam Balažovič
31. srpna 2016 | 06:00

Česká módní návrhářka Zuzana Kubíčková navrhuje modely, u kterých klade velký důraz na detail, nebrání se zdobnosti a ze všeho nejraději si hraje s texturami. Výsledkem jsou kolekce, ve kterých si vybere každá žena, protože jsou rozmanité a plné různých střihů a barev.

Všechny modely z předchozích kolekcí, ale i z té současné jsou velkým dílem ručně zpracované. Zuzana klade důraz na detail, který může být i zdobný. Samozřejmě v mezích kultivovanosti, aby si vybrala opravdu každá žena. „Ráda si hraji s texturami, s materiály, s různými detaily, které jsou vizuálně zajímavé,“ popisuje svou tvorbu Zuzka Kubíčková.

Nejnovější kolekce pro podzim a zimu je zase specifická svou barevností, která upoutá na první pohled. Objevují se v ní sice klasické podzimní barvy jako šedá nebo zelená, ale hlavní roli hraje sytě oranžová. Co se týče materiálů, hlavním inspirativním i stavebním prvkem se stal tradiční skotský mohér. Tento hebký skvost v kolekci tvoří hřejivý, ale vzdušný základ, který návrhářka dekorativně variuje do různých grafických motivů, používá přitom i další přírodní materiály. Hřejivý je nejen materiál, ale také střihy, vrstvení jednotlivých kousků a veselá selekce barev, která na podzimní podkladové paletě z mohéru výrazně ožívá.

V zimní kolekci najdete kromě hřejivých materiálů i jemný hedvábný šifón, který tvoří právě ty zdobné detaily. Na oblečení se velmi často objevuje i třpyt, který podle Zuzany k zimě zkrátka patří.

Zde sledujte vše o české módě!