Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Stylové tenisky: Které vám letos nesmějí chybět?

18. května 2016 | 06:00

Už dávno se nehodí jen na sport. Staly se ikonickými doplňky, za které mnozí utrácejí nehorázné sumy. Víme, které jsou letos v kurzu.

Slipony

Před lety se takzvané slip-on tenisky proslavily díky ikonickým kostkovaným botám Vans. Dnes jsou k dostání u všemožných značek, ve všech barevných provedeních i s nejrůznějšími potisky. Jedno je však spojuje: díky gumovým vsadkám do nich jednoduše vklouznete a perfektně se přizpůsobí tvaru vaší nohy.

Sportovní

Ačkoli byla řada z nich vyvinuta ke sportu, dnes se zabydlely i v každodenní městské módě. Můžete si vybrat ze všemožných barevných provedení. Ale pozor, nezaměňujte je se skutečně sportovní obuví. Hodí se jen pro běžné vycházky, do hor či na běh volte obuv speciální.

Plátěnky

Nízké nebo kotníkové boty, kterým se dříve neřeklo jinak než "číny", jsou opravdu nadčasové. Muži je dnes nosí k džínám i obleku, ženy zase klidně k džínovým kraťasům i pouzdrovým šatům. Vsaďte na jednobarevné, které jednoduše sladíte s každým outfitem. Skvělé jsou také pruhy nebo džínovina.

Kožené kecky

Vyvinuly se z populárních plátěnek, kterých se mnozí nechtěli vzdát ani za deštivých dnů. A nemusí jít jen o ikonické Converse. Dnes je najdete v nízké i kotníčkové variantě u řady značek. Sice stojí víc, ale zase déle vydrží. Nejlepší je tedy volit nadčasový design.

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!