Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pohodlné letní boty: Víme, které už nebudete chtít sundat!

1. června 2016 | 06:00

Pořizování nových bot je oblíbenou činností snad každé ženy. A teď jsme se konečně dočkaly. Je tu sezona nakupování letních bot. Tentokrát jsme se zaměřily na ty pohodlné, ve kterých můžete chodit celý den po městě nebo vyrazit na výlet, ale i tak budete pořád elegantní a stylová. Které si vyberete?

Na dlouhé chození

I v létě je potřeba mít alespoň jedny uzavřené boty, do kterých si při lehkém ochlazení můžete nazout ponožky, a zachránit se tak před letní rýmou. Takové boty unosíte i na výlety, delší procházky nebo zkrátka jen tehdy, když budete mít chuť trochu svým nožkám ulevit. A jaké to jsou?

Vybírat můžete mezi plátěnými teniskami, slippery s gumičkami nebo espadrilkami s typickou slaměnou podrážkou. Ať už zvolíte jedny nebo druhé, nebojte se sáhnout po vzorech a nápadných aplikacích. Letos v létě potiskům vévodí tropické květiny a pruhy a mezi aplikacemi kralují flitry a třpytky. 

Na parádu

Jsou sice pohodlné, ale hodí se spíše do města, do práce nebo na zahradní párty. Ano, máme na mysli sandálky! Nadčasové letní botky, které se každoročně trochu změní, ale ani v těch z minulých kolekcí nešlápnete vedle. Letos v obchodech nejčastěji narazíte na metalické sandálky nebo na ty ozdobené třásněmi. Opět se vracejí i gladiátorky, a tak máte jedinečnou šanci oprášit ty, které jste si před lety pořídila. 

Nesmíme zapomenout ani na letní a pohodlnou alternativu lodiček, balerínky. Ty oceníte, když je budete moci obout do divadla nebo na schůzku, ale v těch největších vedrech vám v nich úplně dobře nebude. To nic nemění na tom, že mít doma jedny jednobarevné a jedny vzorované nebo jinak výrazné je zkrátka povinnost. 

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!